TORINO 2022

V Torinu 41 držav, tudi Slovenija!

Vrnili sta se Armenija in Črna gora

V italijanskem Torinu, kjer bo 10., 12. in 14. maja 2022 potekala Pesem Evrovizije 2022 bo sodelovalo 41 držav. Vsaj tako je sporočila zveza EBU. Med sodelujočimi državami je tudi Slovenija, ki bo svojega predstavnika izbrala najprej skozi Emo Freš, nato pa sledi v treh večerih še velika Ema 2022.

Znova sta tu Armenija in Črna Gora

Še posebej razveseljivo je dejstvo, da se na evrovizijski parket vračata Armenija in Črna Gora, ki sta nazadnje nastopili leta 2019 v Tel Avivu. Evrovizije se veseli tudi Norveška, ki bo praznovala svoj 60. nastop na tem velikem glasbenem tekmovanju. Seveda pa so tu še države iz družine velikih pet (Francija, Nemčija, Italija, Španija in Velika Britanija), ki imajo zagotovljeno mesto v finalu.

To so sodelujoče države

Skozi prvi in drugi predizbor in na koncu še skozi veliki finale bomo tako skupaj videli in slišali 41 sodelujočih držav, in sicer bodo v Torinu nastopile: Albanija, Avstralija, Armenija, Avstrija, Azerbjadžan, Belgija, Bolgarija, Hrvaška, Ciper, Češka, Črna Gora, Danska, Estonija, Finska, Francija, Gruzija, Grčija, Islandija, Irska, Izrael, Italija, latvija, Litva, Malta, Moldavija, Nizozemska, Nemčija, Norveška, Poljska, Portugalska, Romunija, Rusija, San Marino, Severna Makedonija, Slovenija, Srbija, Španija, Švedska, Švica, Ukrajina in še Velika Britanija.

Torino 2022

Obeta se najsodobnejši spektakel

Ob tej priložnosti se je oglasil tudi novopečeni evrovizijski nadzornik Martin Österdahl, ki je dejal, da je zveza EBU navdušena nad tako veliko udeležbo ter da se veselijo snidenja v Torinu. “Ekipa iz televizije RAI dela trdo na pripravah Pesmi Evrovizije 2022. Vsi skupaj zagotovljajo, da bo glasbeno tekmovanje prihodnje leto najsodobnejši spektakel, ki si ga bo ogledalo več kot 200 milijonov gledalcev,” je zaključil Österdahl.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button