ROTTERDAM 2020

Evrovizija 2020 brez zmagovalcev, a tu bo kup nepozabnih tekmovalcev

Če se ne bi zgodil pojav koronavirusa, bi 16. maja uživali v novi evrovizijski zgodbi, ki bi se tokrat odvila v Rotterdamu. A zaradi pandemije se je zveza EBU skupaj z organizatorji (nizozemsko televizijo) odločila, da bo na finalni večer namesto izbora pripravila poseben šov Eurovision: Europe Shine A Light, ki bo združil vse sodelujoče države.

Edsilia Rombley, Chantal Janzen in Jan SmitFoto: NPO/AVROTROS/NOS

Evrovizijski večer, ki se bo začel po evrovizijskem času, torej ob 21. uri, bodo povezovali Chantal Janzen, Edsilia Rombley in Jan Smit – nizozemski voditelji, ki bi sicer morali voditi izbor Pesem Evrovizije 2020. Kaj vse pripravljajo za ta povsem drugačen evrovizijski večer, organizatorji še skrbno skrivajo, saj, kot smo izvedeli, niti komentatorji še niso dobili scenosleda; prejeli pa naj bi ga le nekaj ur pred neposrednim prenosom. Vse skupaj bomo lahko spremljali tudi na TV Slovenija, komentator pa bo Andrej Hofer. Še pred tem bo naša nacionalna televizija pripravila posebno oddajo Pesem Evrovizije: Najboljših 25, ki jo bo vodil Nejc Šmit.

Nejca Šmita bomo lahko spremljali v oddaji Pesem Evrovizije: Najboljših 25.Foto: Alesh Maatko
Netekmovalni šov bo komentiral Andrej Hofer.Foto: Alesh Maatko

Čeprav je pandemija koronavirusne bolezni prekrižala načrte organizatorjev letošnjega izbora Pesmi Evrovizije, bo 16. maj, ko bi moral potekati veliki finale tekmovanja, še kako evrovizijski. Posebno oddajo Pesem Evrovizije: Evropa, prižgimo luči! bo v soboto, 16. maja, ob 21. uri prenašalo 46 nacionalnih televizij. V dvournem evrovizijskem šovu se bodo poklonili vsem skladbam iz 41 držav, ki bi se morale predstaviti na letošnjem izboru za Pesem Evrovizije, netekmovalni šov pa bo potekal tudi v duhu povezovanja stare celine,” pred posebno oddajo pravi Andrej Hofer, ki nam je na vprašanje, kako se pripravlja na ta večer, še odgovoril: “Pesem Evrovizije je projekt, ki je v 65-ih letih pustil močno sled. Gre za televizijsko oddajo, ki jo ustvarja veliko ljudi. Za besedami, ki jih slišite, je brskanje, študiranje gradiv, biografij, več telefonskih razgovorov, stikov z izvajalci. Komentator daje dušo neposrednemu prenosu. Nikoli se nisem počutil kot napovedovalec pesmi, ampak kot kreativni soustvarjalec prenosa, ki si ga ogleda nekaj manj kot 200 milijonov ljudi. Za tak dogodek pa se moraš res dobro pripraviti.

Evrovizijski izbranci 2020 bodo del edinstvenega šova.Foto: Eurovision.tv

Netekmovalno in povezovalno

Čeprav je pandemija koronavirusne bolezni prekrižala načrte
organizatorjev letošnjega izbora Pesem Evrovizije, bo 16. maj, ko bi
moral potekati veliki finale tekmovanja, še kako evrovizijski. Vse skupaj se bo na TV Slovenija začelo ob 20. uri, netekmovalni šov pa ob 21. uri.

Netekmovalni šov Pesem Evrovizije: Evropa, prižgimo luč! bo potekal v duhu povezovanja stare celine. Skozi evrovizijski večer, kakršnega še ni bilo, bomo lahko slišali zvrhan koš evrovizijskih pesmi tako iz ust letošnjih glasbenikov, tu pa bodo še nekdanji tekmovalcev oziroma zmagovalci: Johnny Logan, Duncan Laurence, Måns Zelmerlöw, Marija Šerifović, Netta, Helena Paparizou, Ell & Nikki, Gali Atari ter še Michael Schulte, The Common Linnets, Eleni Foureira, posebno piko na i pa bo dodal Simfonični orkester Rotterdama. 

16. maja bomo lahko spremljali šov Pesem Evrovizije: Evropa, prižgimo luč!Foto: NPO/AVROTROS/NOS
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button