ZABAVNO & DRUŽABNO

Glasbeni pozdrav: Namesto Melani in Blaža ob petkih zvečer Andrej Hofer

Ob petkih zvečer nova glasbena oddaja

Že kar nekaj časa se je ugibalo, kaj bo namesto oddaje V petek zvečer. No, končno imamo odgovor. To bo nova narodnozabavna oddaja Glasbeni pozdrav, ki bo prvič na sporedu v petek, 15. marca 2024, ob 20. uri, na TV SLO 1. Voditelj oddaje bo Andrej Hofer.

Glasbeni pozdrav

Na Televizijo Slovenija prihaja nova narodnozabavna oddaja Glasbeni pozdrav, ki bo povezala tako ljubitelje nostalgije kot tiste, ki prisegajo na mlajše generacije ustvarjalcev omenjene glasbene zvrsti. Enourna petkova večerna oddaja se bo osredotočala predvsem na slovensko ljudsko in zabavno glasbo. Namenjena je tako mlajšim kot starejšim generacijam, osrednja nit oddaje pa so ustvarjalci, pevci, pevke, skupine in avtorji, ki oblikujejo domačo glasbeno sceno ter jo bogatijo s svojo popularnostjo in prepoznavnostjo.

Oddaja bo spremljala dogajanje na slovenskih glasbenih odrih, festivalske nagrajence, mlade sestave ter posameznike, ki s svojo avtorsko glasbo puščajo pečat v medijskem prostoru. Nagovarjala bo tako starejšo populacijo kot tudi mlajše ter s tem gradila most med generacijami in ohranjala povezanost z zvestimi oboževalci tudi v tujini.

Andrej Hofer
Prvič 15. marca z Andrejem Hoferjem. Foto: Monika Jerič / RTV Slovenija

Mlajša in starejša generacija

V vsaki oddaji se bosta srečala dva osrednja protagonista – predstavnika mlajše in starejše generacije, ki bosta v pogovoru z voditeljem izmenjala poglede na glasbo, spomine, znanje ter avtorske ideje, manjkal pa ne bo niti vpogled v njihove osebne odnose ter družinske vezi.

Vsebina prve oddaje, 15. 3. 2024

Osrednji gost bo Štajerec, nekdanji pevec v Avsenikovem tercetu Alfi Nipič, ki slavi 60 let glasbene poti. Alfi je bil ploden tudi v svetu zabavne glasbe, videli in slišali ga bomo v obeh vlogah, ob številnih spominih na glasbeno kariero, katere del je šest dekad. Na pogovornem kavču se mu bo pridružila Maša Frece, pevka v skupini Chicas, nekdanja Navihanka, učiteljica petja, glasbena pedagoginja, predvsem pa simpatična in iskriva ljubiteljica živali ter narave. Poleg njih bodo v oddaji sodelovali tudi mladi in energični Prebrisani muzikanti ter akademsko izobražena glasbenika in vokalista Eva Černe in Klemen Torkar z ljudsko skladbo, ki sta jo ponovno posnela, tokrat posebej za nas. Andreju bo v studiu (in v garderobi ter zaodrju) štrene mešal mladi Primorec Sandi Morel, ki obožuje vse goste v studiu, želi postati glasbenik in tudi sovoditelj petkove večerne oddaje. Mu bo to res uspelo?

Alfi Nipič
Alfi Nipič je vesel, da je v glasbi preživel. Foto: Alesh Maatko

Vsebina druge oddaje, 22. 3. 2024

Andrej Hofer bo gostil Tjašo Hrovat Steklasa in njenega življenjskega partnerja Uroša, avtorja njunih uspešnic. Po letošnjem razprodanem koncertu v ljubljanskem Cankarjevem domu ju bomo nekoliko bolje spoznali v drugi oddaji. V studiu 2 Televizije Slovenija se jima bo pridružil še Janez Per, nekdanji župan Mengša, sicer pa glasbenik, oče, kmet in izjemna osebnost, mojster baritona in nalezljivega nasmeha. Z Alpskim kvintetom se bližajo šestim desetletjem delovanja, več o pripravah na jubilej pa bomo izvedeli kmalu. V glasbenem tercetu Alpskega kvinteta sodeluje tudi Oto Pestner, ki je lani praznoval 55 let solistične kariere. Ponosni smo, da gostimo ta izjemen glas slovenske popevke, katerega večne uspešnice prepevajo vse generacije. Prisluhnili bomo tudi izvrstnemu tenoristu Slovenskega okteta Timu Ribiču.

Tjaša Hrovat in Uroš Steklasa
Tjaša Hrovat in Uroš Steklasa Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button