SLOVENSKA NOTA

Slovenska nota 2021: Denis Katančič nogometne sanje zamenjal s pevskimi

18. septembra se bo v Hrastniku odvil 5. festival Slovenska nota, ki ga tudi letos predstavljamo na naši strani Evrovizija.com. Denis Katančič, 25-letni Prekmurec, v letu 2021 stopa na svojo samostojno pevsko pot s svojo pesmijo Predaleč. S pesmijo se je uvrstil v finalni izbor tekmovanja Slovenska nota 2021.

Denis Katančič ni avtor svoje pesmi, saj mu je melodijo in aranžma napisal dolgoletni prijatelj iz Prekmurja – Denis Maver, besedilo pesmi pa je nastalo izpod peres Draga Horvata. Pesem je ljubezenska, saj govori o začetku zveze med dvema. Besedilo je precej koketno, saj na momente opisuje kar »vroče« začetke med dvema, npr. izsek besedila je: »Daleč, predaleč sva šla, naj srce odloči, ali sva “v zvezi” midva, po tej vroči noči.« Besedilo seveda ni avtobiografsko – vsaj po pričanjih Denisa ne – saj ima Denis dolgoletno vezo s punco Majo, ki je nastopila tudi v videospotu za pesem Predaleč. Denis je namreč pred kratkim za svojo finalno pesem posnel pravi rokerski videospot.

Denis Katančič na predstavitvenem večeru Slovenske note 2021 Foto: Jernej Peklar

Denis bo na finalni oder Slovenske note stopil 18. septembra 2021, ko bo kombinacija glasov  strokovne komisije in občinstva preko telefonskega glasovanja odločila, katera pesem je zmagovalna pesem 5. edicije omenjenega tekmovanja. Denis na vprašanje, zakaj bo njegova pesem zmagovalna, samozavestno pravi: »Moja pesem je polna energije in čustev, gre pa tudi hitro v uho – zato bo moja pesem zmagala na Slovenski noti 2021!«

Za Denisa je pesem Predaleč debitantski singel, saj letošnje leto prvič stopa na pot pevca. Pred tem se je Denis dolgo let ukvarjal z nogometom, njegove nogometne sanje pa so bile tudi priti v nogometno ligo v Sloveniji, a žal je imela usoda zanj drugačne načrte. Zaradi usodne poškodbe stopala na zabavi tiste usodne noči se je moral Denis sprijazniti, da prihodnosti v nogometu nima več. Zato je moral poiskati nov hobi in to je bilo prav petje. Naučil se je igrati tako klavir kot kitaro in danes ga lahko spremljamo kot finalista Slovenske note 2021. V prihodnosti pa ima Denis resne načrte, tako da smo prepričani, da bomo od energičnega Prekmurca slišali še veliko.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button