ROTTERDAM 2020

Namesto Pesmi Evrovizije 2020 šov ‘Eurovision: Europe Shine A Light’

Zveza evropskih radiotelevizij EBU se je odločila, da skupaj z gostitelji, nizozemsko TV, pripravijo na večer velikega finala, torej 16. maja, dvourni netekmovalen evrovizijski šov ‘Europe Shine A Light’, ki ga bodo pripravili v čast letošnjim izbranim tekmovalcem in 41 skladbam, ki bi sicer morale tekmovati 12., 14. in 16. maja v Rotterdamu.

Prav posebna televizijska in evrovizijska oddaja ‘Europe Shine A Light’ bo tako počastila vseh 41 skladb v netekmovalni obliki, poleg tega pa bodo oboževalci in gledalci uživali ob presenečenjih, zagotavljajo ustvarjalci. ESC šov bodo 16. maja vodili nizozemski predstavniki na Evroviziji Chantal Janzen ter Edsilia Rombley (Evrovizija 1998 in 2007) in Jan Smit.

Pesmi Evrovizije 2020 bi sicer tekmovalo 41 držav. Foto: Eurovision.tv

Ob tem je zveza EBU teden od 10. do 16. maja razglasila za ‘Teden Evrovizije’. Na ta način želijo spodbuditi radijske organizacije širom po Evropi, da posvetijo svoj čas letošnjim tekmovalcem in bogati evrovizijski zgodovini.

Kot so sporočili nizozemski ustvarjalci namerava oddaja združiti evrovizijske umetnike 2020, in sicer z njihovih lokacij širom po Evropi, v izvedbi pretekle evrovizijske uspešnice s poenotenimi besedili, seveda primernimi trenutni situaciji. Poleg njih pa bodo nastopili tudi nekateri ostali evrovizijski obrazi zadnjih let, ki so prav tako povabili k sodelovanju. Na ta način bodo prepletli evrovizijske pesmi širom Evrope.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button