EVROVIZIJA

Rotterdam 2021: Po razpletu s testiranjem še tehnične težave

Če smo tik pred nedeljskim sprehodom po turkizni preprogi poročali o tem, da so zaradi okužbe s covid-19 štiri delegacije v izolaciji (Poljska, Islandija, Romunija in Malta), se je situacija okrog tega na srečo lepo razpletla.Takoj zatem, ko si vsi v delegaciji opravili še PCR test so iz zveze EBU sporočili, da so rezultati negativni.

Testiranja potekajo na 48 ur.Foto: René van Beurden

Seveda z izjemno enega pozitivnega v poljski delegaciji, zaradi katerega so morali vsi ostali opraviti še dodatna testiranja. A iz previdnosti predstavniki Poljske do sredine generalke ostajajo v karanteni oziroma v svojem mehurčku. Prav tako so za vsak slučaj v karanteni še člani islandske delegacije, ki jih prav tako v sredo čaka generalka. So pa toliko bolj nasmejani člani delegacije iz Romunije (Roxen) in Malte (Destiny), ki so se včeraj, po negativnem testu, lahko udeležili obeh generalk, tako da so vse skrbi odveč.

Zaradi tehničnih težav je bilo precej jeze.Foto: NPO / NOS / AVROTROS / Nathan Reinds
Vsaka delegacije ima svoje slušalke.Foto: Ampco Flashlight / Nathan Reinds

Je bilo pa toliko več skrbi na ponedeljkovi glavni generalki za prvi predizor, ki jo je ocenjevala strokovna komisija. Že med samo generalko so iz zveze EBU sporočili, da je prišlo med nastopom Malte, Romunije in Ukrajine do težav s slušalkami, zato so v skladu s strogimi evrovizijskimi pravili te države, ko se je predstavilo vseh 16 držav, dobile možnost ponovnega nastopa. Organizatorji so na koncu še zapisali, da bodo tehnične težave s slušalkami pred nocojšnjim prvim predizborom in še pred tretjo (popoldansko) generalko temeljito preučili ter skušali razrešiti, tako da bo skozi večerni šov vse potekalo gladko.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button