ROTTERDAM 2021

Rotterdam 2021: Ugibanja, ali je Måneskin med izborom posnifal …

Še preden so se dobro ugasnili evrovizijski žarometi in vse kamere, se je po družbenih omrežjih s svetlobno hitrostjo razširil posnetek oziroma kratek izsek, na katerem naj bi pevec zmagovalne skupine Måneskin užival mamila. Damiano David se je namreč v t. i. zeleni sobi oziroma green roomu med prenosom ‘sumljivo’ sklonil nad mizo.

Foto: Eurovision.tv / Družbena omrežja

Skupina Måneskin vse skupaj odločno zanika, kar so zapisali tudi v posebni izjavi, ki jo je javnosti sporočila zveza EBU, ki že preverja, kaj se je dejansko dogajalo v t. i. zeleni sobi, kjer so tekmovalci čakali na razglasitev rezultatov.

“Zavedamo se špekulacij, ki so se z video posnetkom italijanskih zmagovalcev pojavile na spletu. Skupina odločno zavrača obtožbe o uživanju mamil, pevec pa bo opravil tudi prostovoljni test na droge, ki so ga sicer zmagovalci Evrovizije zahtevali že takoj po šovu, vendar EBU tega ni mogel izvesti. Skupina Måneskin, njihovi predstavniki in vodja delegacije so nas obvestili, da v zeleni sobi ni bilo nobenih drog, ampak le razbit kozarec, ki ga je pevec želel pospraviti ob stran. EBU je po zaključku šova potrdil, da je bilo pri mizi italijanskih predstavnikov najdeno razbito steklo,” so zapisali v sporočilu za javnost in ob tem dodali, da bodo vse skupaj natančno preučili.

Kaj se je sploh zgodilo? Med čakanjem na rezultate je kamera večkrat pokazala vzdušje pri favoritih. V hipu je bilo ob sliki zasedbe Måneskin videti, kot da bo pevec zasedbe
Damiano David posnifal …

Čeprav so obsodbe na osnovi le enega ne čisto jasnega posnetka hude, zmagovalci trdijo, da je Damiano David zgolj pobiral steklo oziroma razbite koščke stekla ob mizi, saj je članu zasedbe Thomasu Raggiju kozarec padel z rok. To je razvidno tudi iz fotografije, ki se je pojavila na uradni evrovizijski spletni strani. In če ob tem vsaj malce logično razmišljamo, bi bilo zelo nenavadno, da bi si katera koli delegacija med neposrednim prenosom, kjer je pred teboj nešteto kamer in fotoaparatov, privoščila kaj takega vpričo res velike množice ljudi, kajne?!

Måneskin je svojo zmago proslavil kar v novinarskem središču.Foto: EBU/Andres Putting
Nazdravili so kar v press centru …Foto: EBU/Andres Putting

Zmagovalci Evrovizije 2021, Måneskin, ki so si sicer dali duška v novinarskem središču, kjer je tekel šampanjec v potokih, so bili šokirani nad zgodbo in govoricami, saj so, kot so dejali, proti mamilom. Prav tako niso nikoli uživali kokaina.

Za zaključek so člani zasedbe še dodali, da so se pripravljeni testirati, saj želijo, da ne bo nobenih dvomov ali pa takšnih in drugačnih namigovanj, ki so se pojavila po družbenih omrežjih!

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button