SLO POPEVKA

Manouche: V takšnih trenutkih je bolje čas zavrteti nazaj

Na Popevki nagrada za najboljšo priredbo

Med radijskimi poslušalci je zaživela še ena skladba, ki smo jo premierno slišali na Popevki 2023. Gre za pesem Čas nazaj si zavrtiva, ki je prejela festivalsko nagrado za najboljšo priredbo, pod katero se je podpisal Marija Krečič.

Opomnik vsem parom

Skladba z naslovom Čas nazaj si zavrtiva, s katero se je predstavil kolektiv Manouche, je simpatičen opomnik vsem parom, ki kdaj podvomijo v svoje medsebojne odnose. Da je v takšnih trenutkih bolje čas v mislih zavrteti nazaj, se spomniti lepih stvari iz preteklosti in potem mirno pluti dalje, nam je povedal avtor glasbe in besedila Robert Pikl.

Robert Pikl
Robert Pikl Foto: Katja Kodba

Kdo je Manouche?

Spomnimo. Zasedba Manouche, ki smo jo imeli priliko videti že na več ali manj vseh koncertnih prizoriščih v Sloveniji, nas razveseljuje že od leta 2011, ko so premierno predstavili vsem dobro znano skladbo Kje si lubi. Sledili so trije albumi, dvanajst glasbenih videov, več sto koncertov od tega 20 koncertov v tujini. Pred leti so imeli zelo odmeven nastop v St. Tropezu, znanem letovišču kamor zahajajo na oddih največje zvezde svetovnega formata. Z vtisom, ki so ga ustvarili, so bili več kot zadovoljni, saj so že naslednje leto vrnili v Francijo in nastopili kot headlinerji na znanem festivalu Labyrinth de la voix v Limogesu ter nadaljevali svojo pot v Španijo kjer so nastopili ob zaključku festivala Las noches de san jazz v Madridu. Zasedbo sestavljajo: idejni vodja ter avtor vseh skladb Robert Pikl (glas, kitara), Petra Trobec (glas,harmonika), Luka Ipavec (glas, trobenta) in Krešimir Tomec (bas).

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button