SLO POPEVKA

Oto Pestner poskrbel za še eno izjemno interpretacijo

Skladba Spomin na te

Na Popevki 2023 so med drugim podelili tudi strokovne nagrade. Nagrado za najboljšo interpretacijo je prejel Oto Pestner, ki se je tokrat predstavil s skladbo Spomin na te, ki je na koncu pristala na tretjem mestu.

Oto Pestner
Oto Pestner je predstavil pesem Spomin na te. Foto: Katja Kodba

Legenda slovenske zabavne glasbe

67-letni Oto Pestner je svoje prve posnetke naredil že pri dvanajstih letih v studiu Radia Celje, leta 1971 pa s petnajstimi leti že zmagal na Slovenski popevki s pesmijo Trideset let. Do konca sedemdesetih je redno sodeloval in pobiral nagrade na Slovenski popevki (Mati, bodiva prijatelja, Tvoje solze, Vrača se pomlad), festivalu Opatija (Šepet poletnih trav), pa tudi na Veseli jeseni kot član New Swing Quarteta, Melodijah morja in sonca (Melodije sonca in morja in v osemdesetih kot samostojni izvajalec Od leta 1970 do 2008 je bil član in umetniški vodja znanega New Swing Quarteta. Bil je tudi član Alpskega kvinteta.

Oto Pestner
Oto je nekoč že zmagal na Slovenski popevki. Foto: Katja Kodba

Odmevni projekti

Med njegove najbolj odmevne projekte v zadnjih letih sodijo dvojni album Spomini na Elvisa, v katerem je posnel uspešnice Elvisa Presleya v slovenščini in angleščini, tematski album Verjemi v ljubezen, album z mednarodnimi božičnimi uspešnicami, Božični koncert Ota Pestnerja v Cankarjevem domu leta 2006 z zasedbo The New York Voices (ZDA), slavnostni koncert ob njegovi 50-letnici v Celju na katerem je sodeloval Oliver Dragojević, slavnostni koncert v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani s Simfoniki in Big Bandom RTV Slovenija ter gosti decembra 2006, dobrodelni koncert Naj nam zaigra srce v ljubljanskih Križankah jeseni 2007, na katerem je med drugim nastopil v duetu s priznanim tenoristom Janezom Lotričem, Osrednji jubilejni koncert ob 40-letnici delovanja v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani 22. novembra 2008 z velikim revijskim orkestrom in projekt Elvis meets Ray 1. junija 2009, na katerem je nastopil z Urošem Perićem in Sheilo Raye Charles ter Big Bandom RTV Slovenija.

Oto Pestner je posnel do danes že več kot 40 solističnih albumov.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button