MALMÖ 2024

Bo Švedski uspelo skrajšati Evrovizijo na dobre tri ure?

Finale je danes dolgo štiri ure

Kot poroča Švedski Aftonbladet si nacionalna televizija SVT, ki bo gostila Pesem Evrovizije 2024, želi skrajšati evrovizijski format oziroma ga približati trem uram, kot je bilo dolgo leta to v navadi. Če jim bo to uspelo bomo videli najkasneje 11. maja 2024, ko bo tu veliki finale Pesmi Evrovizije 2024.

Danes dobre štiri ure

Vsi tisti, ki redno spremljamo Evrovizijo še kako dobro vemo, da je dolžina velikega finala zadnja leta okrog štiri ure (4:15). No, leta 2023, 2022 in 2019 so to časovnico celo presegli, leta 2021 in 2018 pa je bilo vse skupaj v okviru štirih ur.

Glede na to, da sta se evrovizijski ekipi pridružila veliki Christer Bjorkman, ki bo imel funkcijo festivalskega producenta in Per Blankens, nekdanji producent ameriškega Idola, ki bo zadoložen za televizijski del, se zdi, da gredo vse poti v skrajšanje dolžine velikega finala. Na koncu, če jim bo uspelo, finale naj ne bi bilo daljše od treh ur in 15 minut.

V velikem finalu sodeluje 26 držav, kar je bolj kot ne podobno preteklim izborom, ko še ni bilo predizborov. Največ časa gre v finalu za glasovanje vseh sodelujočih držav (cca 40), seveda pa so tu še vmesne šov točke, parada zastav in kakopak telefonsko glasovanje, ki je iz oddaje v oddaji različno dolgo.

In kaj pravi mojster Evrovizije?

“Imamo zelo dober format, veliko velikih sprememb se je že zgodilo v letih 2013 in 2016, predvsem pri glasovanju. Mislim, da zdaj ni potrebnih veliko prilagoditev. Tisto, na čemer moramo delati je, da skušamo pripraviti napet prenos, učinkovito dobro televizijo, ki ne vzame preveč časa. To je naš glavni cilj,” je ob tem dejal Bjorkman.

Christer Björkman
Christer Björkman je leta 1992 zastopal Švedsko na Pesmi Evrovizije. Foto: Alesh Maatko

Ura začetka ostaja nespremenjena

Sicer pa ne bodo spreminjali začetka evrovizijskega izbora, ki se vsako leta pričenja ob 21. uri. Zakaj se Evrovizija vsako leto pričenja ob 21. uri pa boste izčrpen odgovor našli tukaj.

Malmo Arena
Malmö Arena bo gostila Evrovizijo 2024. Foto: T. P. / Evrovizija.com
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
2
+1
2
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
Izvor
Švedski Aftonbladet
Twitter
Back to top button