PESEM AMERIKE

Ameriška verzija Evrovizije že teče svoj prvi krog

Ob sobotah zvečer na TV SLO 2

Vsi ljubitelji Pesmi Evrovizije s(m)o nestrpno pričakovali prvo oddajo Pesmi Amerike. Glede na to, da je TV Slovenija od produkcijske hiše NBC odkupila osem dvournih glasbenih oddaj, ki jih sicer pripravljajo v Hollywoodu, smo lahko vse skupaj spremljali tudi na naši nacionalni televiziji. Prva oddaja je bila pri nas na sporedu s krajšim zamikom, in sicer v soboto, 26. marca zvečer na TV SLO 2, zadnja pa bo predvidoma le dan po finalu Pesmi Evrovizije, torej 15. maja.

Pesem Amerike potaka na televiziji NBC. Vse skupaj se je začelo 21. marca, končalo pa se bo 9. maja, dan pred prvim predizborom v Torinu.

Kako drugačna je Pesem Amerike?

Ameriška različica poteka v enem izmed studijev Universal v Hollywoodu. Čeravno je prva oddaja Pesmi Amerike izgledala precej podobno kot v Evropi potekajo nacionalni evrovizijski izbori, lahko rečemo, da je bilo tako scensko kot tudi kar se tiče luči in ostalih efektov zelo, ampak res zelo dovršeno. Posamezne točke so sicer spominjale na šov Znan obraz imam svoj glas, kjer so glasbenikom dodani scenski elementi, prilagojene so tudi luči, pred samim nastopom pa dodobra spoznamo glasbenika.

V prvi oddaji, ki sta jo vodila priljubljena glasbenika Kelly Clarkson in Snoop Dogg, se je predstavilo 11 glasbenikov (naslov skladbe in izvajalec): Wonderland – AleXa (OK), Wonder – Alisabeth Von Presley (IA), LOKO – Christian Pagán (PR), Held On Too Long – Hueston (RI), Feel Your Love – Jake’O (WI), Never Like This – Kelsey Lamb (AR), Fire – Keyone Starr (MS), Beautiful World – Michael Bolton (CT), New Boot Goofin’ – Ryan Charles (WY), Love In My City – UG skywalkin (IN) in Ready To Go – Yam Haus (MN). Ob koncu oddaje so le objavili, da je s pesmijo Held On Too Long stroko prepričal Hueston, ki je tako korak bližje finalni oddaji. Kasneje pa so preko instagrama sporočili, da so gledalci izbrali še tri pesmi, in sicer Beautiful World – Michael Bolton (CT), Wonderland – AleXa (OK) in LOKO – Christian Pagán (PR).

Številni glasbeni žanri

Kar se glasbe tiče ni kaj veliko drugače od evropske evrovizijske različice. No, edino t. i. švedskih šlagarjev še nismo slišali, čeprav pri produkciji sodelujejo Švedi. Prej je bilo mogoče na odru slišati tisto, kar je še kako popularno v Ameriki, torej so nas pobožali ritmi od countryja do rapa, sodobnega hip-hopa do pop-a, pa tudi kakšna srce parajoča balada je bila vmes. Slednjo je z naslovom Beautiful World predstavil legendarni Michael Bolton. Prav tako se je za balado Held On Too Long odločil skromni glasbenik Hueston, ki je prepričal 56-člansko strokovno komisijo.

Kaj prinaša druga oddaja?

V soboto, 2. aprila zvečer, se nam obeta druga oddaja Pesmi Amerike. Tokrat bodo nastopili: Almira Zaky (VA), Broderick Jones (KS), Chloe Fredericks (ND), courtship. (OR), Cruz Rock (VI), ENISA (NY), Jocelyn (NE), Jonah Prill (MT), Jordan Smith (KY), King Kyote (ME) in Macy Gray (OH).

REZULTATI ANKETE

Kako vas navdušuje Pesem Amerike, če sploh?!

  • Zanimiva televizijska izkušnja. (39%, 39 glasov)
  • Ni je čez Pesem Evrovizije. (28%, 28 glasov)
  • Nekako me ne prepriča. (14%, 14 glasov)
  • Iskreno nič posebnega. (8%, 8 glasov)
  • Glasbeno je precej drugačna. (7%, 7 glasov)
  • Oddaje se mi zdijo super. (5%, 5 glasov)

Skupno glasov: 101

Nalaganje ... Nalaganje ...

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
4
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button