EMA

Hannah žrtveno jagnje vseh tistih, ki Evrovizije pač nimajo radi?

Glede na to, da RTV Slovenija zadnje čase – kar se tiče evrovizijskega izbora – precej nepremišljeno pristopa k sodelovanju, bi bil verjetno skrajni čas, da projekt zaupajo ekipi, ki bo delala na zmago. Višji kot je cilj, višja je lahko uvrstitev. Zgolj želja po finalu je, po mojem mnenju, premalo.

HannahFoto: Alesh Maatko

Da je nacionalni televiziji preprosto vseeno, kakšen rezultat bomo Slovenci dosegli na evrovizijskem parketu – za več kot 167.000 evrov – je skrajno žalostno, predvsem pa neodgovorno. To lahko sklepamo iz odgovora, ki smo ga prejeli iz od RTV Slovenija. Televizijo smo namreč povprašali, kakšno odgovornost prevzema strokovna komisija in Andrej Karoli, kot predstavnik strokovne komisije, glede na porazen rezultat v Malmoju?!

Andrej Karoli kot predstavnik strokovne komisije, ki je na internem izboru izbrala izvajalko in skladbo, še vedno meni, da je bil izbor ustrezen: Dogovor o sodelovanju na Pesmi Evrovizije 2013 je bil dosežen s sprejetjem predloga, da izberemo skladbo, ki bo sodobna in zvrstno vključena v aktualne glasbene smernice svetovne glasbene produkcije in v samem začetku orientirana na mednarodno prizorišče (izvedba v angleškem jeziku) ter izvajalca z izkušnjami s televizijskim nastopanjem in medijsko pojavnostjo. Skladba Straight into Love v izvedbi Hannah, je bil in še vedno je ‘paket’, ki ga zagovarjam in menim, da je bil pravi izbor za predstavitev RTV Slovenija,” so nam odgovorili.

Skromna in edina predstavitev Hannah na RTV Slovenija.Foto: Alesh Maatko

“Komisija v ničemer ni kršila ne notranjih ne zunanjih pravil, uvrstitev
na Pesmi Evrovizije pa nikoli ni bila kriterij, po katerem bi lahko
ocenjevali postopek izbora, in na podlagi tega koga pozivali k
odgovornosti.”

RTV Slovenija

O odgovornosti pa (pričakovno) nič …, zato smo na nacionalno televizijo znova poslali vprašanje, citiramo: “Iz odgovora ni razbrati kakšno odgovornost bo prevzel gospod Andrej Karoli, zato vas prosimo za konkreten odgovor, saj nismo spraševali ali je bil izbor ustrezen ali ne, temveč glede odgovornosti, saj je bilo povedano, da prevzemajo vso odgovornost. Korektno bi bilo, da komisija pove, na kakšen način prevzema odgovornost?!

Hannah je v celotni zgodbi še najmanj kriva.Foto: Alesh Maatko

“Naredimo nogometno primerjavo: Hannah
je sicer res zgrešila enajstmetrovko in naredila nekaj hudih napak v
obrambi, vendar na koncu v nogometnih zadevah nikoli niso krivi igralci,
ampak trenerji in predvsem selektor,” je nedavno v članku Kdo je kriv za najslabšo slovensko evrovizijsko uvrstitev? zapisal Samo Koler.

Glede na to, da za slab evrovizijski rezultat znova ni nihče kriv – kar je zadnje čase značilno v Sloveniji – je, dokler bo imela škarje in platno ista ekipa, težko pričakovati spremembe in boljše rezultate. Žal. Čeprav si tako mi kot tudi številni Slovenci želijo dobre in kakovostne skladbe, profesionalnega in odgovornega pristopa na RTV Slovenija pri samem projektu ‘Slovenija na Evrosongu’, še vedno ostaja upanje!

Prav zaradi tega med drugim na našem portalu opozarjamo na težave, in sicer z razlogom, da jih odpravimo in skupaj odpremo nov list v knjigi.

Recept za dobro uvrstitev je preprost kot pri kuhanju. Dobra in kakovostna skladba ter izvajalec z vsaj malo karizme in energije. Če vse skupaj združimo v paket in zgodbo bo temu primeren tudi rezultat. Pri hrani je enako. Boljše kot so sestavine, slajša in okusnejša je!

Portal Evrovizija.com lahko spremljate tudi na družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button