EMA

Za nastop Hannah na Evrosongu 2013 odšteli 167.715 evrov

Toliko je namreč znašal strošek udeležbe RTV Slovenija na Izboru za pesem Evrovizije 2013. Seveda, če ne prištejemo še nekateri ostalih stroškov in potovanj, ki pa so bili finacirani iz drugega fonda. V nasprotnem primeru bi namreč ti znašali stroški mnogo več!

HannahFoto: Alesh Maatko

Ker se je na naš portal Evrovizija.com, ki deluje in ustvarja spletne vsebine popolnoma samostojno in neodvisno od drugih medijev, obrnilo veliko bralcev, in sicer z vprašanjem “Koliko je znašal strošek Slovenije na evrovizijskem izboru?”, smo vprašanje posredovali nacionalni televiziji.

Hannah je letos prva naša izvajalka, za katero niso pripravili promocijske zgoščenke!
HannahFoto: Alesh Maatko

Skupni strošek udeležbe na Pesmi Evrovizije 2013 je bil 167.715 evrov.
V Malmö so poleg izvajalke Hannah, treh spremljevalnih plesalcev (Anže
Škrube, Matic Zadravec in Primož Pavlič) in avtorja skladbe Gregorja
Zemljiča, odpotovali tudi vodja slovenske evrovizijske delegacije
Aleksander Radić, komentator in skrbnik za odnose z mediji v Malmöju
Andrej Hofer ter producentka Razvedrilnega programa Mica Puc Ornik in
producentka projekta Pesem Evrovizija 2013 Nina Pirnar (vsaka po en
teden),”
so nam odgovorili iz slovenske nacionalne televizije.

Glede na to, da je zasedba Maestro vmes iz Malmöja odpotovala še v Zagreb, kjer so imeli plesne vaje s hrvaško pevko Severino, smo poprašali tudi glede tega stroška?! “Strošek letalskih vozovnic za plesalcev Maestra je krila Televizija Slovenija in tako prihranila za stroške treh nočitev plesalcev v Malmöju. Stroški treh nočitev presegajo ceno letalske vozovnice CPH-ZG-CPH.

Hannah ob predstavitvi, zraven (desno) Andrej Karoli in Aleksander Radič.Foto: Alesh Maatko

Za primerjavo lahko primerjamo še naše stroške, torej samostojnega portala Evrovizija.com. Na evrovizijski izbor v Malmö je odpotoval odgovorni urednik Alesh Maatko. Njegov strošek je znašal 1.050 evrov. V ta znesek, ki ga je pokril sam, je vključen letalski prevoz LJ-CPH-LJ, prevoz do Malmöja in nazaj ter nastanitev (devet nočitev z zajtrkom) v uradnem hotelu za akreditirane novinarje v samem mestnem središču.

Na samem izboru v Malmöju smo opazili tudi glasbenega urednika Vala 202, Andreja Karolija, ki je bil soodgovoren, da smo na evrovizijski izbor poslali Hannah. Kam pa spada njegov strošek?

Stroške novinarjev Andreja Karolija, ki je poročal za Val 202, novinarke Klavdije Kopine in fotografa Sandija Fišerja, ki sta poročala za spletni portal MMC, in Boštjana Anžina, ki je bil skupaj s snemalko v Malmöju edini poročevalec za Televizijo Slovenija, je RTV Slovenija krila posebej, neodvisno od stroškov udeležbe RTV Slovenija na Pesmi Evrovizije 2013,” so še odgovorili iz RTV Slovenija.

Portal Evrovizija.com lahko spremljate tudi na družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button