EMA

Hannah: Moja prednost je v tem, da imam močno pesem ter izkušnje

Po tem ko smo sodelovanje na Evroviziji potrdili v zadnjem hipu, smo Slovenci svojega predstavnika letos izbrali interno. To, da nas bo na Švedskem predstavljala Hannah, ni več skrivnost, skladbo, ki jo bo zapela na izboru, pa smo prvič lahko slišali na valentinovo.

Hannah stavi na močno pesem, kar Straight into Love zagotovo je..Foto: Alesh Maatko
HannahFoto: Alesh Maatko

Mancinijeva se bo 14. maja, ko je v Malmöju na sporedu prvi evrovizijski predizbor, predstavila s pesmijo Straight into love. Skladbo je glasbenica napisala v sodelovanju z izkušeno ekipo, ki jo sestavljajo Gregor Zemljič, Erik Margan, Marko Primužak in Matija Rodić.

“Skladbo sem napisala skupaj z odlično ekipo. Državna televizija, ki me je interno izbrala kot predstavnico Slovenije, je izrazila željo, da bi izbrali pesem, primerno za mednarodno tržišče. Odločili smo se tudi, da pesem zato predstavimo v angleščini,” je o pesmi Straight into love povedala Hannah, ki smo jo povprašali tudi o pomenu jezika na evrovizijskem tekmovanju. “To je zanimivo vprašanje. Na evrovizijskem izboru imajo države priložnost, da kar najbolje predstavijo s svojo kulturo, jezikom in glasbeno tradicijo. Ampak ni nujno vedno tako. Lani smo se, denimo, predstavili s skladbo v slovenščini, letos pa smo se odločili za spremembo in vendarle izbrali angleščino,” je razložila Hannah, ki z ekipo načrtuje tudi remikse in različne verzije svoje evrovizijske pesmi. O slovenski različici skladbe za zdaj ne razmišlja.

Na Evrosongu se bo Hannah predstavila v I. predizboru.Foto: Alesh Maatko

Na Evroviziji, kjer bo letos sodelovalo devetintrideset predstavnikov, je konkurenca vedno velika. Na vprašanje, katera bi lahko bila njena prednost pred drugimi kandidati za evrovizijsko zmago, je Mancinijeva odgovorila: “Upam, da je moja prednost to, da imam veliko glasbenih izkušenj in da rada nastopam. In seveda to, da imam močno pesem.

Zanimivo je, da smo se Slovenci od leta 2004, ko so na Evroviziji uvedli predizbore, v finalni večer uvrstili le dvakrat. Nazadnje je to pred dvema letoma uspelo Maji Keuc, ki je osvojila trinajsto mesto. Lahko Hannah ponovi ta uspeh? Glasbenica o uvrstitvi, vsaj za zdaj, še ne razmišlja. “Moj cilj je, da se na izboru odrežem dobro, po svojih najboljših močeh,” je ostala skrivnostna in poudarila, da so ji pri pripravah na pomemben nastop v veliko podporo njeni bližnji. “Družina me pri tem zelo podpira. Mož in hčerka sta navdušena, to pa mi veliko pomeni,” je dejala.

Glede Evrosonga ima Hannah visoke cilje!Foto: Alesh Maatko
HannahFoto: Alesh Maatko

Hannah, ki je sicer Američanka in se je k nam preselila pred šestimi leti, smo povprašali tudi o tem, kakšno je njeno mnenje o tukajšnji glasbi. “Slovenski glasbeni trg je drugačen, precej manjši kot v Ameriki. V Sloveniji mi je všečkar nekaj glasbenikov, menim pa, da radijski poslušalci tu občasno nimajo dovolj izbire. Glasbeniki si včasih ne upajo ustvariti nekaj drugačnega, takega, česar ljudje ne bi pričakovali. Ne maram, ko ljudje rečejo , da je nekaj na primer za Slovenijo dobro. Raje bi slišala, da je dobro za kogar koli, saj si tudi tukaj zaslužimo dobro glasbo,” nam je zaupala ESC predstavnica Hannah Mancini.

Pa je morda prav Hannah tista popestritev na slovenski glasbeni sceni? Odgovor na to bomo verjetno dobili že kmalu, saj bomo v prihodnjih dneh gotovo slišali kar nekaj odzivov in komentarjev o našem evrovizijskem adutu. Glavno besedo pa bodo, vsaj kar se uvrstitve na festivalu tiče, imeli evropski poslušalci in strokovnjaki, ki bodo 16. maja izbrali novo, že 58. zmagovalno skladbo evrovizijskega tekmovanja.

Portal Evrovizija.com lahko spremljate tudi na družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button