EMA

Malmö: Kdo je kriv za najslabšo slovensko evrovizijsko uvrstitev?

Nemci znajo žurirati, ko pride čas za Evrosong. Vsako leto se v Hamburgu na Reeperbahnu zbere ogromna množica ljudi, ki v živo spremljajo prenos, prej in kasneje pa jih zabavajo številni nemški evrozijski in neevrovizijski zvezdniki. Letos se je kljub dežju zbralo okrog deset tisoč navdušencev.

HannahFoto: Alesh Maatko

Tudi prvi program nemške državne televizije ARD se prireditvi posveča z velikim pompom. Še celo uro po koncu prenosa iz Malmöja so se javljali iz Hamburga z najrazličnejšimi intervju in prispevki, čeprav je bila končna uvrstitev nemške predstavnice, skupine Cascada, precejšnje razočaranje – čeprav je pred začetkom sodila v širši krog favoritov, je tekmovanje končala na skromnem 21. mestu. Res pa je, da je pevka skupina Nathalie Horler »fušala« skoraj tako kot naša Hannah. A v pozni nočni uri so ARD-jevci uspeli pred mikrofon dobiti tudi nemško kanclercko Angelo Merkel, ki je kljub neuspehu pohvalila Cascadin nastop in se ji zahvalila, da je zastopala Nemčijo.

Pri nas seveda Hannah nihče ni niti povohal. Naredimo nogometno primerjavo: Hannah je sicer res zgrešila enajstmetrovko in naredila nekaj hudih napak v obrambi, vendar na koncu v nogometnih zadevah nikoli niso krivi igralci, ampak trenerji in predvsem selektor.

Do zasedbe Cascada so imeli Nemci drugačen odnos kot do naše Hannah.Foto: Dennis Stachel
Portal Evrovizija.com lahko spremljate tudi na družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X