ZANIMIVOSTI

Bo Evrovizija dobila konkurenco?

Prihaja Intervizija

Predsednik ruske vlade je objavil, da bo Rusija iz proračuna namenila 600 milijonov rubljev (po zadnjem tečaju okrog 6 milijonov evrov) za organizacijo mednarodnega glasbenega festivala Intervizija v letu 2024. Festival naj bi bil v St. Petersburgu, podrobnosti pa še niso znane.

Po zamrznjenem članstvu

Spomnimo, da je bila pred letom 1991 Intervizija združenje vzhodnoevropskih TV-postaj (kot “konkurenca” Evroviziji). Nato je razpadla in so se njene članice enostavno pridružile EBU (Evroviziji). Nekatere festivale, ki so potekali v vzhodnoevropskih državah (Karlovy Vary, Bratislava, Sopot) so občasno razglasili za Intervizijo, na teh festivalih pa so sodelovale tudi nekatere zahodnoevropske države (Finska, Zahodna Nemčija, tudi nekdanja Jugoslavija). Rusiji (in Belorusiji) so po ruski agresiji na Ukrajino 2022 zamrznili članstvo v EBU in ne moreta sodelovati na evrosongu.

Seveda se postavlja vprašanje udeležbe na festivalu v St. Petersburgu, saj je očitno glavni pogoj, da sodelujoče države “delijo ruske duhovne vrednote”.

St. Petersburg
Bo St. Petersburg gostil Intervizijo? Foto: Pixabay
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
1
+1
3
Twitter
Back to top button