SLO POPEVKA

Gedore po Popevki 2022: Je bil moment, je bil gušt

Prepričali strokovno javnost

Od tu in tam je skladba, ki je na Popevki 2022 prepričala strokovno javnost. Pesem je na jubilejnem popevkarskem festivalu predstavila primorska zasedba Gedore. Fantje so po nastopu dejali, da so hvaležni tako za lepe odzive kot za vse komentarje. “Je bil moment, je bil gušt. Res stati na takem odru kot je Popevka je izziv in hvaležni smo za take priložnosti. Hvala za lepe odzive in komentarje. Zelo kmalu se vidimo v živo,” so Primorci zapisali na družbenem omrežju, ki so, sodeč po odzivih še kako uživali.

Kdo se skriva za imenom Gedore?

Primorska zasedba Gedore, ki smo jo leta 2021 slišali na festivalu MMS, deluje že od srednješolskih let – nekateri njeni člani so nekdanji dijaki Srednje tehniške šole v Kopru. Svojo glasbeno kilometrino so člani pridobivali predvsem na primorsko krojenih zabavljaških šovih, spremljanju znanih primorskih izvajalcev (Slavko Ivančič, Rudi Bučar, Anika Horvat, Iztok Novak Easy ter drugi).

Svoj domicil imajo v Kopru in njegovi okolici. Šest jih je: Tomaž Boškin (vokal, harmonika, klaviature, pozavna), Mitja Bobič (klaviature, trobenta, vokal), Marko Hrvatin (kitara), Marko Toškan (bobni, vokal), Simon Markežič (bas kitara) in Jan Baruca (kitara in vokal), ki v zasedbi poskrbi tudi za miks in produkcijo skladb.

Med njihove najbolj prepoznavne skladbe spadajo Hej, S tabo in Ona.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
2
+1
0
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button