MMS

To je skladba za vse none, babice, ome tega sveta, pravijo Gedore

Gedore, primorska zasedba, so na festivalu Melodije morja in sonca predstavili svojo novo skladbo Ona – zgodbo o brezpogojni ljubezni med nono in vnukom, ki poleg njunega odnosa, spoštovanja in ljubezni zajema še ljubezen do življenja in svojih korenin.

Melodija Ona je oda ljudem, ki se radi spominjajo in ohranjajo spomine! Gedore so skladbo postavili v istrski kontekst, v katerem so odrasli in ga živijo.

Gedore so za festivalsko pesem posneli tudi videospot v režiji Perice Rai, s katerim so skupaj zasnovali idejo. Pristnost besedila in zgodbe skladbe Ona so v spotu prikazali pravzaprav z njegovo domačnostjo in intimo, saj so ga posneli kar pri pevcu skupine, Tomažu Boškinu, doma. Glavno vlogo none ima nona, Tomaževa nona, Marija Boškin. Vlogo mladega Tomaža je prevzel nadebuden trobentač Peter Poljak. In kaj se lahko potemtakem naučimo od babic, non tega sveta? “Le ko ljubimo smo srečni! Ljubite! In radi imejte svoje none,” odgovarjajo fantje.

Sicer pa so Primorci skladbo Ona prvič predstavili na letošnjem festivalu MMS, ki se je zgodil 10. julija v portoroškem Avditoriju. Člani banda so kot posamezniki že stali na odru Melodij morja in sonca, letos, na 40. obletnico festivala, pa so prvič na njegovem odru stali kot band.

In za konec še, kdo so sploh Gedore? Zasedba Gedore deluje že leta – nekateri njeni člani so nekdanji dijaki Srednje tehniške šole v Kopru, kjer so tudi osnovali zasedbo. Svojo glasbeno kilometrino pridobivali predvsem na primorskih showih in spremljanju znanih primorskih izvajalcev (Slavko Ivančič, Rudi Bučar, Anika Horvat, Iztok Novak Easy …). Svoj domicil imajo v Kopru in njegovi okolici. Šest jih je: Tomaž Boškin (vokal, harmonika, klaviature, pozavna), Mitja Bobič (klaviature, trobenta, vokal), Marko Hrvatin (kitara), Marko Toškan (bobni, vokal), Simon Markežič (bas kitara) in Jan Baruca (kitara in vokal), ki v zasedbi poskrbi tudi za miks in produkcijo skladb. Med njihove najbolj prepoznavne skladbe spadata Hej in S tabo.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button