SLO POPEVKA

Maja Založnik je na odru Popevke pustila svojo dušo in srce

Drugo mesto za izjemno pevko

Uresničene sanje iz otroštva izjemne vokalistke Maje Založnik so se zgodile prav na odru Popevke 2022, kjer je navdušila s pesmijo Mika me. Gledalci so ji s telefonskim glasovanjem namenili visoko drugo mesto, kar pomeni, da ji je za las ušla zmaga. A Maja pravi, da je bila največja zmaga zanjo že sam nastop na Popevki, saj si je tega prestižnega odra želela že od mladih nog. Komentarji na družbenih omrežjih so bili izjemni, kjer so številni označili Majo Založnik za najboljšo pevko letošnje Popevke, glasbeniki pa so ji čestitali, ker je od vseh nastopajočih zapela najvišje tone in to brez kakršnih koli naporov.

Prvič na festivala sama

Marsikdo pozna Založnikovo kot rekorderko v pevskih šovih doma in edino slovensko pevko, ki se je v najbolj prestižnem pevskem šovu na svetu The Voice of Germany prebila med najboljših 36, manj pa je znano dejstvo, da je bil nastop na Popevki Majin prvi solo nastop na festivalskem odru. Sicer smo jo videli že na odru MMS lansko leto, a takrat v duetu s Samuelom Lucasom. Želja pevke z enim izmed najbolj močnih in prodornih vokalov na naših tleh pa je tudi nastop na odru EME. Pravi, da je to naslednja želja na njenem seznamu.

Maja Založnik
Maja Založnik je osvojila drugo mesto. Foto: Peter Hmelak

Zagotovo se v Majinem glasu pozna kilometrina, ki jo je nizala leta in leta in hkrati disciplina vsakodnevnih pevskih treningov.

Odmeven nastop

“Popevka je za mano in resnično sem srečna, ker sem doživela to, da stojim na odru ob simfoničnem orkestru in prepevam. Preko moje dobre prijateljice in piarovke Kaly Kolonič sva se spoznala z Žigo Pirnatom, ki je eden izmed avtorjev pesmi Mika me in kemija je bila takojšnja. Ustvarili smo fenomenalno pesem, ki se bo poslušala vsepovsod. Sam nastop je bil tako adrenalinski in poln emocij, da sem bila ves čas v transu. Zelo sem zadovoljna z nastopom in vesela sem izjemnih odzivov tako stroke, kot gledalcev. Hvala gre celi moji ekipi za uresničitev mojih želja, da sem na odru izgledala popolna,” je z navdušenjem povedala Maja Založnik.

Maja Založnik in Žiga Pirnat
Maja Založnik in Žiga Pirnat Foto: Osebni album

Na odru je pustila svojo dušo in srce

Tudi njena piarovka Kaly Kolonič je bila nad nastopom več kot navdušena. “Tako zelo privoščim izjemno uvrstitev Maji, saj si je nastopa na Popevki res goreče želela in mislim, da so to začutili tudi gledalci pred TV zasloni, saj so jo obdarili z drugim mestom. Na odru je pustila svojo dušo in srce! Ko je zapela najvišje tone so v green roomu skočili v zrak čisto vsi nastopajoči in so začeli na ves glas ploskati in vzklikati. Tako bučnega prizora v svojih dvajsetih letih, odkar delam piar za slavne še nisem doživela in me je ganil do solz. Tako zelo sem ponosna na mojo Majo, na njen fenomenalen nastop in hkrati na osebno transformacijo, čez katero je šla v zadnjem letu. Je res čudovita oseba in ponosna sem, da ne samo da sodelujem z njo, ampak da ji lahko rečem prijateljica z veliko začetnico. Pred njo je strma glasbena kariera in končno čas, da začenja žeti sadove svojega dolgoletnega trdega dela v svetu šov biznisa.”

Številčna ekipa

Avtorji glasbe pesmi Mika me so Žiga Pirnat, Andraž Gliha in Željko Mladenovič. Maja Založnik je bila opažena tudi v monumentalni razkošni rdeči kombinaciji, ki jo je kreirala Vesna Mirtelj do zadnjega detajla, na glavi pa je nosila ročno izdelan bogat naglavni okras, ki ga je za Majo in izključno za njen nastop na Popevki kreirala izjemna oblikovalka nakita in kreatorka Sanja Stojanovski, drugače tudi glavna kreatorka World Top Model Slovenia, tekmovanja, ki je v lasti Kaly Kolonič že pet let. Mark Oblak je poskrbel za Majino frizuro in ji je ustvaril tudi nov rdeč ognjen look, da se je Maja počutila dobro v zaodrju pa sta poskrbela njena asistenta Rok Mlinar in Blaž Smeh.

Maja Založnik
Andraž Gliha, Kaly Kolonič, Maja Založnik in Žiga Pirnat. Foto: Osebni album

Nekoliko drugačna verzija

Maja je pred kratkim izdala tudi spot in pesem Orion, ki dosega visoko rotacijo v slovenskem radijskem prostoru. Na radije pa pošilja novo pesem Mika me, ki je prirejena radijskim valovom in je v nekoliko drugačni verziji, kot smo jo slišali na Popevki.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
5
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button