SLO POPEVKA

Maja Keuc po Popevki: Včasih hodim tudi malo po robu

Njena Rdeče prejela nagrado za najboljše besedilo

Maja Keuc oziroma Amaya se je na Popevki 2022, kjer je sicer nastopila prvič, predstavila s skladbo Rdeče. A bolj kot skladba, ki je sicer prejela nagrado za najboljše besedilo, je mnogim ostala v očeh njena rdeča in drzna oprava, s katero je – sodeč po odzivih – prav tako hodila po robu …

Počaščena glasbenica

In kako vse skupaj komentira naša nekdanja evrovizijka? “Najlepša hvala vsem za tako lep odziv na Rdeče. Ker sledim svojemu iskrenemu klicu, se zavedam, da včasih hodim tudi malo po robu in veliko reskiram. A ravno zato v moje življenje zadnja leta prihajajo tako čudoviti ljudje, tisti tapravi pa so še zmeraj tukaj. Res sem hvaležna moji ekipi, ki včasih dela tudi nadure, da se projekt izpelje. In pa vam, dragi poslušalci, da plujete z mano čez potočke, reke, brzice …! Živimo strastno, ne glede na to, kaj nam življenje prinese,” je na svojem facebook profilu zapisala glasbenica, ki je hkrati počaščena, da je njena skladba Rdeče prejela nagrado za najboljše besedilo.

Maja Keuc
Maja Keuc (Amaya) v zaodrju Popevke 2022. Foto: Facebok Amaya

O senzualnosti …

Ob tej priložnosti se je Amaya razpisala tudi o senzualnosti, za katero pravi, da je sposobnost, da čutiš in izkušaš svet z vsemi svojimi čuti. “Je darilo, je misterij, je globoko hrepenenje po povezanosti, da spoznaš sebe bolj intimno in si v stiku s svojo kreativno iskro. Da smo polno živi, prisotni, igrivi, radostni. Zame senzualnost v sebi skriva potencial zdravljenja, celostnosti, preobrazbe in osvoboditve in vsaj meni ustvarja bolj kvalitetno življenje. Senzualnost je del naše biti in ni nekaj, kar bi se morali naučiti. In to sem vam želela pričarati s to pesmijo … da se začutite in prižgete notranjo iskrico, ki tudi na zunaj najmočneje zasveti,” je sklenila Amaya.

Maja Keuc - Amaya
Za Majino obleko je poskrbel David Hojnik. Foto: Facebook Amaya

Nagrajeno besedilo Rdeče

Rdeče, živo na ustih
Preden slečeš, me le s poljubi
In ne vem več
kje sem v glavi
Le rdeče, ki ljubim te
Rdeče, koža utripa
Ko ugrizneš, nežno v vsebino moje rože
kaj danes izbral bi
So to vrtnice ali jagode?

CHORUS

Vsi bi
Vsi bi del naju
In vsi le
Sebi priznajo
Vem da, vsi bi
Pili rdeče
Vino strasti
Ki nama je v krvi
Rdeče
nosim pod plaščem brez obleke
Ko se prestopam kot, da vem ne
Kot, da vem ne
Kaj ti počnem

MID8

Ti si edini, ki zna
En in edini, ki ima
Kar se opisat ne da
Ti si edini, ki zna
En in edini, ki ima
To kar opisat ne znam

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
5
+1
1
+1
1
+1
2
+1
1
+1
1
+1
3
Twitter
Back to top button