ZABAVNO & DRUŽABNO

Faraoni bodo kmalu obudili stare čase

24. junija v Avditoriju Portorož

V priljubljenem gostišču Ribič v Seči so Faraoni spregovorili o še zadnjih pripravah na veliki koncert, ki se bo zgodil 24. junija v portoroškem Avditoriju. Kot pravijo glasbene legende vlada za edinstven koncert veliko zanimanje, saj je nekaj tednov pred koncertom na voljo le še nekaj vstopnic.

Poleg množične medijske zasedbe so izjemne Faraone prišli pozdraviti številni prijatelji in legendarni glasbeni novinarji. Poleg Faraonov – Nelfija Depangherja, Slavka Ivančiča, Piera Pocecca – so bili na družabnem srečanju, kjer smo obujali spomine na dobre stare čase, prisotni tudi Tulio Furlanič in Marjan Malikovič, legendarna glasbena urednika radia Slovenija Dragan Bulič in Jani Kenda, Aida Kurtović, direktor portoroškega avditorija Borut Blažec, člani skupine Gedore ter mnogi drugi.

Faraoni
Legendarni glasbeniki so bili odlično razpoloženi. Foto: Alesh Maatko

Faraoni so med drugim nastopili tudi na Emi, in sicer trikrat (1993, 1995 in 2002). Dvakrat pa se se udeležili Hit Festivala.

Po desetih letih

V soboto, 24. junija 2023 bomo z ekskluzivnim koncertom v portoroškem Avditoriju po desetih letih znova slišali eno največjih slovenskih skupin vseh časov, ki šteje že več kot 55 let. Nelfi Depangher, Slavko Ivančič in Piero Pocecca so ob družbi Tulia Furlaniča in Marjana Malikoviča prisotnim pripovedali številne nepozabne zgodbe, ki jih je pisala njihova glasba, ki jo lahko poslušamo že od daljnega leta 1967 dalje.

Faraoni
Legende so prevozile dolgo glasbeno pot. Foto: Alesh Maatko

Njihove največje uspšenice so: Ne bom pozabil na stare čase, Solinar, Sem takšen ker sem živ,  Kar je res je res, Ti znaš, Jaz te nimam rad, Stari Peškador, Tu je moj dom, Mi ljudje smo kot morje, V San Simonu in številne druge.

Bogat glasbeni repertuar

Kot smo izvedeli na srečanju se bodo Faraonom – Nelfiju Depangherju, Slavku Ivančiču in Pieru Poceccu – pridružili tudi številni gostje, kot so Mef in NOB, Tulio Furlanič, Marjan Malikovič, vokalna skupina Karina, Stevo Vujič, člani skupine Gedore – Jan Baruca, Marko Hrvatin, Mitja Bobič ter mnogi drugi, ki bodo tako pričarali nostalgičen večer.

A to še ni vse! Glede na to, da je bila skupina Faraoni ob svojem samostojnem delovanju vrsto let tudi spremljevalna skupina Oliverja Dragojevića in Tereze Kesovija, se bodo na koncertu 24. junija poklonili tudi Oliverju ter preminulim Faraonom – Enzu Hrovatinu, Ferdu Maražu in Črtu Janowskyju.

Faraoni
Faraoni z glasbenimi prijatelji. Foto: Alesh Maatko

Faraone so najbolj zaznamovale Melodije morja in sonca, kjer so kar trikrat osvojili 1. nagrado občinstva. Na MMS pa so prejeli tudi vrsto drugih nagrad, od najboljše interpretacije do najboljše priredbe.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
3
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button