ZABAVNO & DRUŽABNO

Faraoni pričarali nepozaben večer

Nostalgično, kot že dolgo ne

Na predvečer dneva državnosti je Avditorij Portorož pokal po šivih. Kako da ne, saj so legendarni Faraoni, ki so nastali daljnega leta 1967, po desetih letih znova stopili na oder ter s številnimi glasbenimi gosti ter prijatelji pričarali nepozaben glasbeni večer, ki si ga bodo obiskovalci, ki so uživali ob večnih uspešnicah, še dolgo zapomnili.

Faraoni
Slavko, Nelfi in Piero pred pričetkom koncerta … Foto: Facebook Slavko Ivančič
Faraoni
Legende so se pripeljale na oder Avditorija Portorož. Foto: Evrovizija.com
Faraoni
Poklon občinstvu v polnem Avditoriju Portorož. Foto: Evrovizija.com

Faraone so najbolj zaznamovale Melodije morja in sonca, kjer so kar trikrat osvojili 1. nagrado občinstva, in sicer s skladbami E tristemente (1992), Mi ljudje smo kot morje (1994) ter Kar je res, je res (1997).

Številni glasbeni prijatelji

Na odru so se Faraonom – Nelfiju Depangherju, Slavku Ivančiču in Pieru Poceccu – pridružili številni gostje, kot so Mef in NOB, Tulio Furlanič in Marjan Malikovič. Tu je bila tudi vokalna skupina Karina, Stevo Vujič, člani skupine Gedore – Jan Baruca, Marko Hrvatin, Mitja Bobič ter mnogi drugi, ki so poskrbeli za nostalgično triurno glasbeno popotovanje, ne nazadnje pa je z glasbeniki prepeval s čustvi nabit Avditorij.

Faraoni
Slavko Ivančič in Faraoni Foto: Evrovizija.com
Faraoni
Glasbeniki niso pozabili na stare čase … Foto: Evrovizija.com
Faraoni
V Avditoriju so odmevale zimzelene melodije. Foto: Evrovizija.com

Faraoni so med drugim trikrat sodelovali na Emi, in sicer 1993 (Sonce sreče), 1995 (Ljubezen je) in nazadnje 2002 s skladbo Imej me vedno s seboj.

Nepozabne uspešnice Faraonov

Ob tem ni odveč če zapišemo, da mnogi ne vedo, da so bili Faraoni ob svojem samostojnem delovanju vrsto let tudi spremljevalna skupina Oliverja Dragojevića in Tereze Kesovija, tako da so se glasbene legende na koncertu poklonili tudi Oliverju, ter preminulim Faraonom, Enzu Hrovatinu, Ferdu Maražu, Črtu Janowskyju.

Seveda pa za konec ne moremo mimo največjih uspešnici, kot so Ne bom pozabil na stare čase, Solinar, Sem takšen ker sem živ, Kar je res je res, Ti znaš, Jaz te nimam rad, Stari Peškador, Tu je moj dom, Mi ljudje smo kot morje, V San Simonu in številne druge, ki so po ekskluzivnem koncertu odmevale še pozno v noč. No, med obiskovalci pa so odmevale besede: “Faraoni, to morate ponoviti. Super je bilo!”

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
7
+1
2
+1
1
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button