MISIJA LIVERPOOL 2023

Hrvatje razgrabili vstopnice za Joker Out

Razprodali Tvornicu Kulture

Joker Out nadaljujejo s premikanjem mej. Potem ko je prejšnji vikend z njimi v slovenščini pela 2.500-glava množica na Šalati in so o tem poročali tudi v Srbiji, so v petek, 2. junija v pičlih petih urah razprodali Tvornicu Kulture, prizorišče primerljivo s Cvetličarno, kjer nastopajo veliki svetovni izvajalci in je pomembna stopnička v karieri vsakega domačega glasbenika.

Joker Out
Naši evrovizijci v elementu. Foto: Vita Orehek Photography

Odmevna Šalata

“Sijajni Joker Out so koncert na Šalati, ki je kulminiral z evrovizijskim favoritom Carpe Diem, pritegnili več kot 2.500 oboževalcev, in dokazali, da so slovenski bend z verjetno najmočnejšo bazo oboževalcev na Hrvaškem.”

Tako so prejšni teden zapisali v srbskem Telegrafu, ki je spremljal triumf srbskega benda Buč Kesidi pri naših južnih sosedih. Verjetno najbolj vroč mladi urbani bend v regiji se je z našimi fanti spoprijateljil v začetku leta, ob podelitvi MAC Awards v Beogradu, kjer je Jokerjem speljal kipec za najboljšega regionalnega rock izvajalca, potem pa Bojana in druščino povabil za ‘predvoznike’ na koncert sredi Zagreba, kjer so ljubitelji glasbe že nekaj tednov pred nastopom razgrabili 4.500 vstopnic.

Joker Out
Bojan Cvjetićanin Foto: Vita Orehek Photography

V petih urah …

Sprejem Jokerjev je bil že v soboto presenetljivo dober, čeprav so bili ogrevalni bend, a po videnem so se hitro povezali z agencijo LAA in nato najavili novembrski nastop v Tvornici. Da bodo prizorišče napolnili, je bilo pričakovati, da pa ga bodo razprodali v pičlih petih urah, pet mesecev pred koncertom s slovenskimi pesmimi sredi Zagreba, ni zares pričakoval nihče. Je pa to očitno zgodba tudi pri sosedih, saj se je le zaradi intervjuja z Jokerji v Ljubljano pripeljala tudi ekipa In Magazina hrvaške Nova TV.

Joker Out
Poletje bo za Jokerje zelo delovno. Foto: Vita Orehek Photography

Evrovizijska Irska

Joker Out bodo že to nedeljo poleteli v Dublin, kjer bodo nastopili na dveh koncertih s skupino Wild Youth, ki je na ESC v Liverpoolu zastopala Irsko. Prvi koncert v klubu Workman’s (5. junija) so razprodali v 12 minutah, zato bodo dva dni kasneje skupaj napolnili še klub Whelan’s (7. junija), ki je podobno kot liverpoolski Cavern, legendaren klub dublinske scene.

Irska 2023: Wild Youth – We Are One
Nastopili bodo z irsko ESC skupino 2023, Wild Youth. Foto: Sarah Louise Bennett / EBU

UK turneja

Preden se bodo Jokerji julija podali na štiri koncerte oz. svojo prvo turnejo (s koncertnim avtobusom!) po Veliki Britaniji, bodo še enkrat zakrožili po bratski soseščini, vmes pa zagotovo dodali še nekaj mednerodnih nastopov, saj si jih oboževalci zelo želijo slišati v vsaj desetih evropskih državah, prva povpraševanja za njihove nastope pa prihajajo tudi iz ZDA.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
6
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button