EMA

Ema 2016: Regina je slavila na Emi pred dvajsetimi leti

Na Emi 2016 se bo predstavilo deset izvajalcev, ki vam jih predstavljamo na Evrovizija.com. Reginina glasbena kariera je zelo zaznamovana s Pesmijo Evrovizije. Na izbor za Pesem Evrovizije se je prvič prijavila že leta 1990, a za Jugovizijo tistega leta ni bila izbrana.

Tudi Regina je na Emi že zmagala.Foto: Alesh Maatko

V svoji karieri je zelo spreminjala svoj stil, nazadnje se je podala v
plesno-glasbene ritme in se s skladbo Ritem ulice zavihtela v sam vrh
EDM glasbenih lestvic. Leta 2013 je v Hali Tivoli nastopila na
božično-novoletnem DJ-timeu ob svetovno znani izvajalki Inni. Letos je
izdala nov singel Ljubezen beži, za katerega je nastal tudi videospot.

V samostojni Sloveniji se je prvič prijavila leta 1993 s pesmijo Naj ljubezen združi vse ljudi, s katero je bila četrta. Na slovenskih izborih za Pesem Evrovizije je kot tekmovalka nastopila sedemkrat. Na teh izborih je enkrat zmagala, enkrat je bila tretja, od treh polfinalnih izborov se je dvakrat uvrstila v finale, leta 2005 pa je bila zmagovalka rezervne strokovne žirije. Leta 1996 je z zmago na Emi odšla na Norveško. Na Slovenski popevki je prvič nastopila leta 1998. Leto kasneje je prejela nagrado za najboljšo produkcijo. Leta 2000 je bila zelo uspešna na festivalu, saj je po mnenju žirije zmagala, prejela je nagrado za najboljšo upodobitev videospota, gledalci pa so ji namenili 3. mesto.

Na Slovenski popevki je nastopila devetkrat, zadnjič leta 2011. Leta 2005 je izdala skladbo Gabriel, za katerega je posnela spektakularni videospot, ki je bil premierno prikazan na MTV. Leta 2007 je po mnenju strokovne žirije zmagala na Veseli jeseni, prejela pa je tudi nagrado za najboljše narečno besedilo.

ReginaFoto: Eric Maj Potočnik
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button