EVROVIZIJA

Umrl je Terry Wogan, legendarni evrovizijski komentator BBC

Velika Britanija je v solzah. V 77. letu starosti je po boju z rakom umrl legendarni evrovizijski komentator televizije BBC, Terry Wogan. S svojim šaljivim in britanskim humorjem je navduševal številne množice, v svetu Evrovizije pa bil prisoten od leta 1971 dalje.

Terry Wogan je bil radijska legenda.Foto: Lorenzo Agius / BBC

Terry Wogan (1938-2016)

Terry Wogan, ki se je rodil v kraji Limerick (Irska) je imel za sabo več kot petdeset-letno kariero tako na radiu kot na televiziji. Poznan je bil po radijskem šovu Wake up to Wogan na radiu BBC 2 ter v šovu Wogan chat show.

Prvič je Terry Wogan, ki je bil predvsem zaprisežen radiu, komentiral največji glasbeni izbor že daljnega leta 1971, in sicer za britanski radio BBC, nato pa je še nekajkrat komentiral Pesem Evrovizije za BBC 1 v sedemdesetih letih. Med leti 1980 in 2008 pa je postal nepogrešljiv del tega šova, saj je skoraj tri desetletja za britansko televizijo BBC
komentiral Izbor za pesem Evrovizije. Več let je bil tudi gostitelj britanskega nacionalnega evrovizijskega izbora, leta 2007 pa je razglasil napačnega zmagovalca.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button