ZABAVNO & DRUŽABNO

Bepop po 15 letih z novo pesmijo

#BepopLadies se na radijske valove vračajo s prvo novo skladbo po glasbeni vrnitvi desetletja ter vas vabijo, da z njimi po deželi razpihate optimizem in pozitivno energijo.

Tinkara Fortuna, Alenka Husić in Ana Praznik.Foto: Rok Deželak

“Rade imamo skladbe s pozitivnim sporočilom, ki v teh turbulentnih časih
pridejo še kako prav. Vsa energija, pozitivna in negativna, se nabira v
in tudi izhaja iz nas samih, mi pa sami odločamo v katero smer se bo
nagnilo. Bepop stavimo na pozitivo. Pridruži se nam in – daj se nasmej!”

S tem sončnim sporočilom svoj pohod po glasbeni sceni nadaljujejo Alenka Husić, Ana Praznik in Tinkara Fortuna, članice ene naših najprepoznavnejših glasbenih skupin. Potem, ko so jeseni razgibale Slovenijo z veliko vrnitvijo in se je pokazalo, da si tako one kot tudi občinstvo želijo še kaj več kot ducat nostalgičnih nastopov, so si za prvo polovico leta 2020 zadale cilj posneti novo pesem in videospot. Korona jih pri tem niti ni preveč zmotila, saj so zaradi zasedenosti z drugimi projekti načrtovale nekajmesečni koncertni premor, ob uspešno opravljenih gospodinjskih, šolskih in ustvarjalnih izzivih pa jim je uspelo skočiti tudi v studio in posneti pesem, ki je kot ustvarjena zanje. No, pravzaprav je bila ustvarjena točno zanje.

Nova pesem je dobila tudi videozgodbo.Foto: Agencija Damn

#BepopLadies so za pesem že posnele tudi videospot, njihov prvi po 16.
letih. Predstavile ga bodo še pred počitnicami. Zdaj pa se seveda želijo
tudi čim prej vrniti na koncertne odre, kjer bodo lahko novo pesem
zapele z oboževalci: “Upamo, da se omejevalni ukrepi tudi za glasbenike
čim prej sprostijo, mnogim je to edini vir zaslužka, me bi pa tudi rade
že počasi pretegnile glasilke v živo!”

Vse se je začelo s spoznavnim klepetom ob dobrodelni decembrski prireditvi, kjer so se zaklepetale z Žanom Serčičem. Vse bolj iskani producent, ki je ravnokar izdal svoj album, ob kupu ostalih projektov pa je tudi producent naslednje plošče Jana Plestenjaka, je odlično začutil energijo skupine. “Le nekaj dni zatem, ko smo mu omenile, da nas mika posneti kaj novega, nam je sporočil, da ima skladbo za nas. Že ob prvem poslušanju osnutka smo vedele, da je to to, Tinkari so se celo orosile oči. Vse je zvenelo tako, kot bi se dela lotile same. Zelo dobro mu je uspelo ujeti naše občutke, to, kar zagovarjamo, kar želimo prenesti na publiko.”

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X