ROTTERDAM 2021

Zmagovalec Evrovizije po okužbi: Danes je eden najbolj žalostnih dni

Iz Rotterdama je kot strela z jasnega udarila novica, da je še vedno aktualni evrovizijski zmagovalec Duncan Laurence pozitiven na covid-19. Simpatični glasbenik, ki je v torek nastopil v prvem predizboru, kjer je prejel platinasti album, se je nazadnje testiral v ponedeljek, pred prvo generalko. Takrat je bil izid testa na covid-19 negativen.

Ker pa se je glasbenik Duncan Laurence v sredo počutil nekoliko slabše oziroma je imel blage simptome, se je takoj znova testiral. Hitri antigenski test je potrdil sume, izid je bil pozitiven. Glasbenik je bil takoj poslan v karanteno, zaradi minimalne sedemdnevne izolacije pa žal ne bo nastopil v sklepnem dejanju – velikem finalu, kjer bi moral izročiti veliko nagrado. Organizatorji so v posebni izjavi za medije dejali, da bo še vedno nastopil v šovu, a v drugačni obliki. Svoje razočaranje zaradi številnih priprav ob tem niso mogli skriti!

Ob tem ni odveč, če zapišemo, da v Areni Ahoy testirajo vse akreditirane osebe na 48 ur. Skupaj so pravili že 24.400 testov, od tega jih je bilo pozitivnih le 16 (0,06 %).

“Seveda smo razočarani, predvsem zaradi Duncana, ki si po zmagi leta 2019 in svetovnem uspehu pesmi Arcade zasluži nastop v živo na domačem evrovizijskem odru,” je dejal izvršni producent Sietse Bakker, ki je ob tem še pripomnil, da ne bi mogli biti bolj ponosni na njegovo uvodno točko v prvem predizboru in da Duncanu, ki ima blage simptome, želijo hitro okrevanje!

Duncan Laurence
Duncan Laurence v torkovem predizboru. Foto: EBU / Thomas Hanses
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button