EVROVIZIJA

Måneskin o tem, kako so ljudje obsedeni s svojim videzom in vezami

O vsem govori zgodba Supermodel

Måneskin so nedolgo nazaj izdali novi singel Supermodel, ki so ga z ekipo producenta Maxa Martina (The Weekend, Coldplay, Lady Gaga) posneli v Los Angelesu. Izid nove skladbe je sledil novici o doseženi 1 milijardi »streaminga« njihovega hita Beggin’, premierno pa so ga prvič odigrali na letošnji Evroviziji v Torinu.

S svojim kalifornijskim zvokom in nalezljivim sodobnim rockom, je skladba Supermodel čudovita nova ponudba hitro rastoče skupine, ki še naprej ustvarja svojo edinstveno blagovno znamko rock’n’rolla. Navdih za novo skladbo so člani skupine Måneskin dobili ob srečanju neštetih oseb tekom bivanja v Los Angelesu.

Maneskin
Maneskin Foto: Marcus Cooper

Skupina bo 31. oktobra začela svetovno turnejo Loud Kids Tour z razprodanim koncertom v Seattlu, leta 2023 pa si jih bomo lahko ogledali tudi v Evropi. Najbližje Sloveniji bodo nastopili na Dunaju, in sicer 28. aprila 2023 oziroma 16. maja 2023 v Budimpešti.

»Supermodel smo napisali po večmesečnem bivanju v L.A.-ju. Občasno nas je presenetilo, a hkrati fasciniralo, kako močno se tamkajšnji ljudje obremenjujejo z idejo »slavne osebe« in statusa ter kako so obsedeni s svojim videzom in vezami,« so razložili člani zasedbe Måneskin in za konec še dodali: »Začeli smo si predstavljati skrivnosten lik Supermodela. Res je kul, zabavna in družabna, a v resnici močno zaskrbljena, skriva žalost in odvisnost. Na nek način jo imaš rad, ker se zna zabavati, a hkrati se ji želiš izogniti, ker te lahko spravi v težave

Skladbo so Måneskini prvič odigrali na Evrosongu 2022 in tako proslavili eno leto od zmage, ki jim je pomagala se katapultirat na prvo mesto na svetovnih glasbenih lestvicah.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
2
+1
3
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom
Back to top button