LIVERPOOL 2023

V finalu Evrovizije 2023 velika imena, tudi Verka Serduchka

Rojstno mesto Beatlov bo gostilo zvezde

Za tem, ko so gostitelji Evrovizije 2023 razkrili goste za prvi in drugi predizbor, so na mizo položili tudi karte za veliki finale. BBC za šov program napoveduje številne evrovizijske legende, ki jih vsi skupaj še kako dobro poznamo.

Parada zastav

Veliki finale bo resnično praznik Evrovizije. Na odru bodo najprej nastopili lanskoletni zmagovalci Kalush Orchestra. Ti bodo s skladbo Stefania 13. maja otvorili sklepno dejanje v Liverpoolu. Med parado zastav vseh 26 novopečenih finalistov bodo gledalci deležni edinstvenega nastopa nekaterih legendarnih preteklih ukrajinskih udeležencev Pesmi Evrovizije. Tu bodo Go_A, Jamala, Tina Karol in Verka Serduchka, ki bodo poskrbeli za izjemno glasbeno dogajanje.

Jamala
Jamala je slavila leta 2016. Foto: Alesh Maatko

Sam Ryder

Na evrovizijski oder se bo med glasovanjem predstavil Sam Ryder, ki je Veliki Britaniji v Torinu 2022 pripel drugo mesto. Tokrat bo, kot pravijo organizatorji, pripravil neverjetno predstavo, ki si jo bomo še kako zapomnili.

Velika Britanija: Sam Ryder – Space man
Velika Britanija 2022: Sam Ryder – Space man Foto: EBU Andres Putting

Velika imena

V šov programu, ki so ga poimenovali The Liverpool Songbook, pa za piko na i ne bodo manjkali še Mahmood, Netta, Daði Freyr, Cornelia Jakobs, Duncan Laurence ter Sonia, ki je leta 1993 osvojila drugo mesto. Vsi skupaj nas bodo razvajali s klasičnimi uspešnicami, ki jih poznamo prav vsi.

ESC 2019 uvodna točka Netta
Priljubljena Netta prihaja v Liverpool. Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
2
+1
3
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button