SANREMO

Sanremo 2022: Sta Mahmood in Blanco korak bližje zmagi?

Prvi festivalski večer

Sanremo med 1. in 5. februarjem gosti tradicionalni festival italijanskih kancon. Vse skupaj tudi letos povezuje umetniški vodja Amadeus, ki je skozi prvi večer pripravil kar nekaj presenečenj. Med drugim se je v neposrednem prenosu iz gledališča Ariston kar sam odpravil po lanskoletne zmagovalce Sanrema in Pesmi Evrovizije, zasedbo Maneskin, ki je na odru pričarala nepozabno doživetje, med drugimn tudi z zmagovalno pesmijo.

Prvi glasbeni večer

Skozi prvi glasbeni večer se je predstavilo 12 od 25 tekmovalcev, in sicer vsak s svojo novo skladbo. Po zaključku vseh odpetih skladb – mimogrede, na odru so se predstavili tudi trije nekdanji italijanski evrovizijski predstavniki, in sicer Gianni Morandi (Amsterdam 1970: Occhi Di Ragazza), Massimo Ranieri (Dublin 1971: L’amore È Un Attimo; Luxemburg 1973: Chi Sarà Con Te) in še Mahmood & Blanco (Tel Aviv 2019: Soldi) – so svoje povedali mediji (radio, televizija, splet), ki so s svojimi glasovi ustvarili začasni rezultat po prvem večeru. Na prvo mesto se je povzel dvojec Mahmood & Blanco, ki je navdušil s skladb Brividi.

Gledanost prvega večera je bila preko 54 %, kar pomeni, da je festival spremljal vsak drugi Italijan. Kot gostje so nastopili Maneskin, Meduza, Matteo Berrettini, Raoul Bova in Nino Frassica in Claudio Gioe.

Začasni rezultat po prvem večeru

 1. Mahmood & Blanco – Brividi
 2. La Rappresentante di Lista – Ciao ciao
 3. Dargen D’Amico – Dove si balla
 4. Gianni Morandi – Apri tutte le porte
 5. Massimo Ranieri – Lettera di là dal mare
 6. Noemi – Ti amo non lo so dire
 7. Michele Bravi – Inverno dei fiori
 8. Rkomi – Insuperabile
 9. Achille Lauro – Domenica
 10. Giusy Ferreri – Miele
 11. Yuman – Ora e qui
 12. Ana Mena – Duecentomila ore

Drugi festivalski večer

Drugi večer bo nastopilo preostalih 13 tekmovalcev, prav tako vsak s svojo skladbo. Ob tem bodo znova glasovali mediji, tako da bo ob koncu glasovanja sestavljena začasna lestvica. Poleg tega bodo dodali še glasove iz prvega večera, tako da bomo dobili skupno lestvico obeh večerov. Kakopak bodo vmes znova nastopili glasbeni gostje, obeta pa se nam še kakšno posebno presenečenje, ki so del tega festivala …

Za konec še foto utrip iz prvega večera

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
3
+1
2
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button