TORINO 2022

Torino 2022: TO so gostitelji Evrovizije!

Razkrili so jih na Sanremu 2022

Končno so znani tudi voditelji za 66. Izbor za Pesem Evrovizije, ki se bo zgodil 10., 12. in 14. maja v Torinu. Vse skupaj so spektakularno in 100 dni pred novo evrovizijsko zgodbo razglasili skozi drugi glasbeni večer na Sanremu, kjer so se ob Abbini melodiji I have A Dream predstavili izjemna umetnica Laura Pausini, televizijska osebnost Alessandro Cattelan in glasbeni ustvarjalec Mika.

Vsi skupaj nas bodo maja popeljali skozi vse tri večere, kjer se bo predstavila tudi Slovenija. 

Laure Pausini verjetno ni potrebno posebej predstavljati, saj je svetovno znana glasbenica, ki je prejela vrsto nagrad. Samo v lanskem letu je italijanska zvezdnica prejela latinske grammyje, nagrado grammy, zlati globus, poleg tega pa je prejela tudi nominacijo za oskarja za pesem Io sì.

Alessandro Cattelan je eden izmed najbolj znanih televizijskih voditeljev v sosednji Italiji. Kot gostitelj je sodeloval v mnogih televizijskih oddajah, najbolj znan pa je po oddajah Total Request Live, Le lene in X Factor Italija.

Mika je libanonsko-britanski pevec, ki je hkrati tudi besedilopisec. Svojo glasbeno pot je začel s singlom Grace Kelly (2007), odprt pa je za vse glasbene žanre in zgodbe. Po Evroviziji ga čaka gostovanje tako po Severni Ameriki, kot tudi po Evropi.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
2
+1
1
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
Twitter
Back to top button