ZABAVNO & DRUŽABNO

RiNA je izdala prvi album Brez obljub

Potovanje od Goriških brd do Trnovega

Slovenska pevka in tekstopiska RiNA, ki je med drugim nastopila tudi na festialu MMS, je predstavila čisto prvi album, ki ga je poimenovala Brez obljub. Soustvarjala ga je z avtorjema in producentoma Kevinom Koradinom in Cliffordom Goilom. Z razgibanimi ritmi, ki so jih pričarali kitarist Matej Čemažar, basist Domen Jurkovič in tolkalec Anže Burja, in vedno domiselnimi Rininimi besedili smo se opravili na nepozaben sprehod, ki je bil kljub slabši napovedi obsijan s soncem.

RiNA skozi svoje glasbene stvaritve izraža pristnost, ranljivost in moč. Foto: Valter Leban

Na albumu Brez obljub je devet avtorskih skladb, za vse pesmi je RiNA sama napisala izvirna besedila, z razgibanimi ritmi in domiselnimi besedili pa riše še enega izmed številnih obrazov sodobne slovenske pop glasbe.

RiNA
RiNA Foto: Valter Leban

Z razgibanimi ritmi, ki so jih pričarali kitarist Matej Čemažar, basist Domen Jurkovič in tolkalec Anže Burja, in vedno domiselnimi Rininimi besedili smo se odpravili na nepozaben sprehod, ki je bil kljub slabši napovedi obsijan s soncem.

Skladba Krog

Izid albuma je izvajalka napovedala s singlom in istoimenskim videospotom za pesem Krog. Videozgodbo, ki jo spremlja zanimiva zgodba, pa je z ustvarjalno ekipo Production Lair posnela v surrealni primorski zapuščeni vasici Slapnik, »ki simbolizira odtujenost in iskanje poti v življenju«.

“Še en dan pred snemanjem videopodobe za mojo skladbo Krog je bilo rečeno, naj pridejo statisti v smučarskih kombinezonih, saj sem si želela, da bi spot posneli na belih strminah. Zaradi muhastega vremena pa smo se potem vsi skupaj odločili, da snemanje na snegu žal odpade. Zelo sem si želela smučati in po spletu okoliščin nazadnje pristala v Goriških brdih,” nam je razložila nasmejana RiNA, ki je ob tem še dodala, da je bilo na snemanju polno smeha in zabave ter nepričakovanih preobratov.” Najprej se je zapletlo pri obleki. Izkazalo se je, da moja izbira majice, ki naj bi bila ključni kos podobe, ni najprimernejša. Zadevo smo rešili tako, da sta mi majico in jakno posodili statistki Denise in Vesna in tako postali stilistki. Situacijo sem sprejela lahkotno in z nasmehom na obrazu. Stvari včasih ne potekajo ravno tako, kot smo načrtovali, ampak to je del čara ustvarjanja umetnosti.”

RiNA sicer rada ustvarja glasbo, ki je razmišljujoča, obenem pa ji veliko pomeni, da je glasba dostopna vsem in poživljajoča. S svojo glasbo in izraznostjo podira meje in odpira vrata iskrenosti in ranljivosti, obenem pa nas obdaja z lepoto in kančkom strasti. RiNIN glas je miren, a dramatičen val, ki raziskuje zgodbe srca in uma.

RiNA
RiNA ob predstavitvi albuma. Foto: Valter Leban

RiNA s tem albumom izraža svojo osebno pot in življenjske izkušnje, trenutke hitrih vzponov in padcev, odločitve in negotovost, tančice skrivnosti in žarek upanja. Zdi se, da želi skozi zgodbo predstaviti celoten niz čustev, s katerimi se lahko poveže in identificira slehernik.

RiNA
RiNA ob predstavitvi albuma. Foto: Valter Leban
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button