MMS

RiNA po MMS: Pesem opisuje mojo preteklo izkušnjo na festivalu

Tu je skladba Ko dan zaspi

Na festivalu MMS 2023 se je RiNA predstavila z živahno skladbo Ko dan zaspi, zanjo je prispevala besedilo, glasbo in aranžma pa sta napisala primorski glasbenik in producent Kevin Koradin ter nizozemski producent Clifford Goilo. Skupaj so zagnali časovni stroj in se podali na kreativen izlet v sedemdeseta leta prejšnjega stoletja, ko so bila plesišča še posuta z bleščicami. Slovenistki, ki je zaplavala v glasbene vode, živahna pesem z nostalgičnim podtonom predstavlja poligon za izražanje tako plesnih kot tudi besednih iger.

RiNA
RiNA je stavila na pesem Ko dan zaspi. Foto: Alesh Maatko

O čem govori pesem?

“V bistvu pesem opisuje mojo preteklo izkušnjo na festivalu, obenem pa govori tudi o starejšem paru, ki se nostalgično spominja vročic sobotnih noči. Ko sem pisala besedilo, sem si predstavljala svetlečo disko kroglo, ki vse nas spominja na živahno plesno vzdušje. Nekako tako se dojemam tudi sama,” nam je še zaupala slovenistka in pevka RiNA.

RiNA
Pesem združuje elemente novega in starega. Foto: Alesh Maatko

Kaj pa meni avtor?

RiNA se po nekaj mesecih od izida skladbe Brez obljub vrača s plesnim, poletnim komadom Ko dan zaspi. Kevin Koradin, soavtor glasbe in aranžmaja, pa za konec dodaja: “Pesem združuje elemente novega in starega, vse skupaj pa RiNA zapečati s svojim igrivim besedilom in nepretenciozno melodijo vokala. Z RiNO zdaj počasi končujemo material za njen prvi solo album.”

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button