ZABAVNO & DRUŽABNO

Guštija osvobaja ljubezen

Novi album in še veliki koncert

Miha Guštin – Gušti, ki je glasbi zapisan že štirideset let, 24. maja izdaja novi album Ljubezen osvobaja, na katerem je 17 skladb. Nekatere med njimi so že v mnogih playlistah (Moj drajv, Kanarčki in orli, Nova romantika feat. Leyre…), na novih, še ne izdanih, pa so sodelovala tudi nekatera znana imena rock scene, kot so Urban Koritnik (Jet Black Diamonds), Joker Out, Buda (Elvis Jackson) ter Borut Marolt (Niet).

Miha Guštin - Gušti
Miha Guštin – Gušti Foto: Tomo Brejc

40 let glasbenih zgodb

Gušti je avtor in izvajalec mnogih hitov, ki krasijo radijske valove, televizijske kanale, koncertne in klubske dvorane. Pesmi izpod njegovega peresa so zaznamovale celotne generacije. Kdo ne pozna ponarodelega hita Črn tulipan, pa udarnih pesmi, kot so Led s severa, Nisem več s tabo, Mala nimfomanka, Rola se, Garbage hip hop, Fenomen, Tattoo in mnoge druge, ki jih je Gušti napisal, ko je kot kitarist skupine Big Foot Mama tresel odre po celotni Sloveniji.

Svojo širino in občutek za glasbo je nadaljeval v dvojcu Gušti in Polona in dodal popolnoma nov in svež zvok slovenskemu popu. Vedno zame, Mine leto, Makova polja, D dan, Moje sanje moj planet Trip še po dveh desetletjih zvenijo sveže in prodorno. Kot samostojni izvajalec pa nadaljuje s hiti, kot so Modro sonce, Navaden občan, Še je dobro. Na Emi 2022 pa je presenetil z sodelovanjem z Leyre Legardo Ventura in pesmijo Nova romantika.

Gušti feat. Leyre
Gušti feat. Leyre na odru Eme 2022. Foto: Adrian Pregelj

Spisal je nekaj prepoznavnih napevov za televizijske serije Naša mala klinika, Nova dvajseta in za mladinski film Nika.

Obletnica v Križankah

Okroglo obletnico delovanja na glasbeni sceni bo Miha Guštin – Gušti ovekovečil s posebnim velikim koncertom z gosti, ki se mu bodo v soboto, 19. septembra 2024, pridružili v ljubljanskih Križankah, kjer bo znova odmevala dobra glasba.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button