ZABAVNO & DRUŽABNO

Katarina Mala: Vedno je pravi čas za nove odločitve in spremembe

Nova skladba, nova videozgodba

Katarina Mala v svojem navihanem stilu nadaljuje glasbeno popotovanje. Po Kavici, ki je preteklo leto zajadrala na radijske valove, tokrat predstavlja novo udarno skladbo Vedno pravi čas (Furava Življenje), ki v svojem bistvu nosi pomembno sporočilo – nikoli ni prepozno. Tej prilaga igriv videospot, v katerem pa tokrat nastopa tudi Gušti.

Socialni pop ali popularna glasba z navihanim besedilom, ki ga navdihuje vsakdanje življenje. Tako lahko opišemo stil simpatične umetnice Katarine Male, ki nas je pred več kot desetimi leti osvojila s skladbo Ciao Ciao in to podkrepila s hiti, kot so Znucana, Kreditno sposobna, Moja soseda in mnogimi drugimi. Vsekakor je med poslušalci zaslovela kot pevka, ki je sposobna še tako vsakdanjo situacijo spremeniti v pravi glasbeni hit in tako skladbo, ki si jo z nasmeškom lahko prepevamo vsi.

Katarina Mala
Katarina Mala Foto: Tomaž Levstek

Katarina o ‘pravem času’

Z novo klasbo Vedno pravi čas (Furava Življenje) nas opominja, da je vedno pravi čas za nove odločitve in vsakršne življenjske spremembe. “Vedno pravi čas je pesem, ki govori o simpatijah, za katere nikoli ni prepozno, da prerastejo v ljubezen. Čeprav je glede na besedilo popolnoma drugačna od vsega, kar sem izdajala do sedaj, premore tisto igrivost in drzno preprostost, ki jo v svojih skladbah želim ohranjati,” spregovori Katarina Mala in dodaja, da je pesem, ki jo je spisal Miha Guštin – Gušti (ranžma in produkcija pa sta bila zaupana slovenskemu pionirju plesne glasbe, JAMirku), vzljubila že po prvem poslušanju.

“Gušti mi je poslal prvo verzijo, kjer je prepeval le ob spremljavi kitare in začutila sem, da je to to. Nato je JAMirko pesmi vdahnil popolnoma novo dušo in karakter, ki predstavlja v osnovi moj ‘Katarina Mala’ zvok. Navdušena sem nad producentsko idejo saksofona in pa tudi uporabo piščali v drugi kitici,” razloži Katarina Mala, čemur Gušti še doda, da se s Katarino Malo poznata že kar nekaj časa in vedno mu je bila zelo prijetna oseba.

“Tudi njeno glasbeno ustvarjanje sem spremljal z zanimanjem, saj je imela nek poseben svojstven stil. Večkrat mi je v pogovoru navrgla naj ji napišem kakšno skladbo, a nikoli nisem odgovoril z DA ali NE, saj nočem obljubljati. Nato sem dobil idejo za skladbo in vedel sem, da je njej pisana na kožo. Poslal sem ji demo in čakal … čez nekaj dni se je javila. Očitno je bil pravi čas.”

Katarina Mala in Gušti
Katarina Mala in Gušti Foto: Tomaž Levstek

Videozgodba

Video je zasnovan na ideji doma narejenega videa. Katarina tako sama pripravlja sceno, luči, izbira obleke in izgleda kot da je ravno vstala. Pri ustvarjanju video zgodbe je tudi tokrat sodelovala s popolnoma uigrano ekipo: Ven Jemeršič kot režiser in idejni vodja, Vesna Mirtelj kot kostumografinja, ki ve, da si lahko pri Katarini Mali dovoli vse in Empera Atrizz s svojim dovršenim ličenjem in pričesko za piko na i.

Kot smo izvedeli, je bilo snemanje tudi polno smeha, tokrat na račun roza obleke. “Oh, ta roza obleka. (smeh) Tako je posebna, da smo ji enostavno mogli dati ime. No, tri, če smo natančni. Med probo jo je Ven imenoval krof, z Vesno sva ji raje rekli cupcake … na koncu pa smo ji že vsi rekli kalamar.” (smeh)

V videospotu lahko tokrat poleg Katarine Male vidimo še dva pomembna gosta! Medtem ko eno od vlog prevzame kar Gušti sam, v vlogi Spidermana nastopa tudi Katarinin sin Lukas.

Katarina Mala
Katarina Mala stavi na novo skladbo. Foto: Tomaž Levstek
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
Twitter
Back to top button