ZABAVNO & DRUŽABNO

Nekoč, bog ve kdaj … bodo znova na EMI, MMS in še na Popevki?!

Med nami je drugi singel koroške skupine FolkRola. Tokrat so se fantje ujeli v romantično in nostalgično obarvano pesem z naslovom Nekoč, bog ve kdaj. “Tudi videospot za drugi singel z najnovejšega albuma Mi smo tu, da vas zabavamo, je že na ogled,” povedo glasbeniki, ki so nase prvič vidneje opozorili s pesmijo Maruška, s katero je v Oddaji RTV Slovenija ORION oktobra leta 2000 gladko zmagala.

Skupino sestavljajo (predvsem) prijatelji in malo tudi glasbeniki, ki so pod različnimi imeni skupaj delovali že v osemdesetih letih, vendar so morali resno ukvarjanje z glasbo zaradi študijskih in družinskih obveznosti za neka časa odložiti. Kriza srednjih let, pa vemo, dela čudeže … hm, tukaj je očitno že druga kriza srednjih let.

Po uspehu na Orionu so se predstavili še na Slovenski popevki 2001 na Ljubljanskem gradu. Nagrade sicer ni bilo, a pesem Danes je naletela na dober odziv tako v strokovnih glasbenih krogih kot med poslušalci. Sledile so še tri Slovenske popevke: Slovenska popevka 2004 s pesmijo Veter z Juga, Slovenska popevka 2006 s skladbo Razuzdaj konje (Sreča) in Slovenska popevka 2009 s skladbo Stara kitara. Vmes še dva festivala za izbor evrovizijske pesmi EMA, in sicer EMA 2004 s pesmijo Ujemi me in EMA 2007 s pesmijo 19XX. Fantje so bili štirikrat gostje festivala Narečna popevka: 2003, 2004, 2006 in 2010 s pesmimi Gra prnas na Koroškem (zasedli so drugo mesto), Tumasti Ožbi, Vse se meja in Ambart Dečva. Ne nazadnje pa so se ustavili še na jubilejnem 25. Melodijah morja in sonca leta 2003 s pesmijo Polna luna, kjer so zasedli tretje mesto.

FolkRola
FolkRola

Znova so se prebudili

Spomnimo. Skupina je nastala leta 2000 na Ravnah na Koroškem. FolkRola pa je nato aktivno delovala vse do leta 2015 … danes pa so znova tu. Nenavadno ime je prispeval Suri, temelji pa na anekdoti, ko je Suri nekega dne pogledoval čez cesto in na oddaljenem plakatu narobe prebral napis »folklora«. »Ajde, dobra fora, naj bo začasno,« so pomodrovali bivši mladeniči in začasno je postalo začasno! In, kot kaže, še traja …

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
2
+1
1
+1
3
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button