EMA 2022

Vau, LPS-ov Disko je za Torino dobil osveženo zvočno podobo

LPS bo nastopil v prvem predizboru 10. maja

Zasedba LPS je le nekaj dni pred odhodom v Torino v sodelovanju z RTV Slovenija in prijatelji ustvarila spot za evrovizijsko skladbo, poleg tega pa je skladba dobila tudi osveženo zvočno podobo.

Letošnji evrovizijski projekt Disko je že od samega začetka v znamenju slogana ‘mladi zmoremo’, zato ni presenečenje, da so k sodelovanju pri oblikovanju videospota povabili svoje vrstnike. Skupaj z njimi so ustvarili video strip.

LPS
Stripovska video zgodba evrovizijske pesmi Disko. Foto: RTV Slovenija

Stripovska podoba

“Zelo smo veseli, da je naša skladba Disko dobila še videopodobo. Zdi se nam neprecenljivo, da so videospot ustvarili mladi, ki so poleg tega še naši zelo dobri prijatelji. Prav tako smo skladbo napisali sami. S tem bi radi dokazali, da mladi zmoremo in pokazali drugim, da je edino, kar je pomembno za uresničitev svojih sanj, le upati si,” so pred premiero videospota povedali LPS-ovci.

Stripovske podobe so nastale pod spretno roko ilustratorke, sicer sošolke Filipa (pevec) in Gašperja (bobni), Mance Matelič. Manca je pred časom že navdušila mojstre risank, saj je njeno objavo animirane risbe junakinje Star iz istoimenske risanke, na svojem instagram profilu delila kar produkcijska hiša Disney.

“Novica, da za skupino LPS ustvarim strip, me je nadvse razveselila. Prav tako sem se veselila, da bom lahko pri projektu sodelovala s prijateljem Matevžem. Pri projektu sem lahko preizkusila svoje risarske sposobnosti, saj zaradi bližajočega roka oddaje nisva imela veliko časa. Veliko mi pomeni, da bo najino delo predstavljeno v novem videospotu. S končnim delom sem zadovoljna in navdušena, da bom lahko projekt oddala v svojo mapo za nadaljnji študij,” zadovoljno pripoveduje Manca.

LPS
Za zasedbo LPS bomo navijali 10. maja. Foto: David Lotrič Banović

K sodelovanju priskočili dijaki

Pri ustvarjanju je sodeloval tudi lanskoletni zlati dijak celjske gimnazije in nekdanji sošolec Žige (klaviature) in Marka (električna kitara), Matevž Bervar. Je avtor lastne stripovske knjižice Knjiga od hudiča, ki je izšla leta 2019. Pravi, da raje dela stripe kot knjige, ker lahko v pripovedovanje vključi tudi svoje risarske veščine.

“Ko sem se spraševal, na kakšnih projektih bom delal, ko začnem s faksom, spot za Evrovizijo zagotovo ni bila moja prva misel. Vse skupaj je še vedno precej neverjetno, ampak ne bi mogel biti srečnejši, da sem se lotil tega projekta. Jaz sem vodil delanje scenarija in zgodborisa, Manca pa je na podlagi mojih skic naredila svojo čarovnijo. Delati z Manco je bilo super, res ima občutek za barvo. Rad pa bi pohvalil tudi Žanovo izredno montažo. Zaradi njiju se je projekt sestavil v očarljivo celoto. Vesel sem, da sem lahko s svojo zgodbeno in vizualno vizijo k temu prispeval tudi sam,” navdušeno sodelovanje povzema Matevž.

Letošnje sporočilo slovenskih predstavnikov se glasi: “Za uresničitev svojih sanj si je treba upati.”

Da pa je strip zaživel, je poskrbel montažer in Žigov brat, Žan Žvižej, ki je pred kratkim magistriral na AGRFT, smer filmska in televizijska montaža. Žan sodi med najvidnejše člane mlade slovenske generacije filmskih ustvarjalcev. Je prejemnik številnih nagrad. Za diplomski projekt, kratki igrani film Kar ostane režiserke Neli Maraž, je leta 2017 prejel nagrado zlatolaska za montažo. Leta 2021 pa je za svoje delo prejel tudi nagrado kristalni celjski grb.

“Ustvarjanje dinamike v videospotu z animiranjem posameznih sličic je bil vsekakor izziv, vendar je bil koncept spota predhodno temeljito premišljen. Menim, da je bil ravno zato celoten ustvarjalni proces na koncu uspešen. V veselje mi je bilo sodelovati s tako talentiranimi in zagnanimi mladimi posamezniki,” je za konec dejal montažer Žan.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
14
+1
2
+1
1
+1
3
+1
1
+1
4
+1
0
Twitter
Back to top button