TORINO 2022

Izrael je sporočil, da jih v Torinu ne bo; to je vzrok!

Zveza EBU se še ni odzvala

Izraelska delegacija se zaradi stavke na ministrstvu za zunanje zadeve, ki vpliva na varnostne protokole, ne bo udeležila Evrovizije v Torinu.” Tako je izraelska nacionalna televizija KAN 32 dni pred velikim finalom in le nekaj dni pred prvimi vajami zapisala na twitterju ter s tem poskrbela za številna ugibanja, kaj se dogaja v ozadju letošnjega predstavnika Michaela Bena Davida, ki je s skladbo I. M. osvojil nacionalni evrovizijski izbor X Factor.

Izrael
Michael Ben David je bil izbran za predstavnika Izraela.

Nasprotujoče se informacije

Zveza EBU se uradno še ni odzvala na izralesko twitter sporočilo, prav tako ni jasno ali je ukrep le začasen. Če se dotaknemo twitter korespondence, potem lahko sklepamo, da se ‘trenutno obravnavajo vse možnosti.’ Tako je zapisala tudi televizija KAN, ki sicer vztraja, da Izraela v Torinu ne bo.

V pričakovanju uradne odločitve

Če se bo to res zgodilo, potem bo v Torinu nastopilo le 40 držav. Izrael bi se sicer predstavil v drugem predizboru, torej 12. maja. Na uradno pojasnilo še čakamo, tako da je zaenkrat prerano govoriti o dokončni odločitvi, saj je med drugim v evrovizijskih pravilih zapisano, da lahko sodelujoče države pošljejo tudi posnetek, toda le v primeru, če je to povezano s pandemijo …

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
1
+1
2
+1
0
+1
1
+1
3
Back to top button
X