FESTIVALI

Zmagovalci Evrovizije, Kalush Orchestra, le nekaj minut stran od Portoroža

Pred vrati je festival Sea Star

Ukrajniska rap skupina Kalush Orchestra, ki je po zmagi na tekmovanju za pesem Evrovizije postala prava svetovna senzacije, prihaja na festival Sea Star! Skupina, o kateri govori ves planet, bo po izjemnem zmagoslavju v Torinu imela prvi koncert na Hrvaškem, na prvem velikem festivalu v regiji po dveh letih!

Vse svetovne oči so zdaj vpete v Umag, zahvalimo pa se lahko organizatorjem festivala Exit, saj že dolgo sodelujejo z agencijo, ki zastopa evrovizijske zmagovalce. Ob zasebi Kalush Orchestra bo v Umagu nastopila tudi Konstrakta, srbska glasbenica, ki je s pesmijo In Corpore Sano v zadnjih mesecih postala najbolj iskano ime v regiji.

V magično laguno Stella Maris pa 27. in 28. maja prihajajo še: ena najbolj iskanih hip hop zvezd današnjega časa – Iggy Azalea, kot tudi techno kraljica Amelie Lens, ustvarjalci hitov Meduza in Topic ter Senidah, Buč Kesidi, UMEK, Adiel, Insolate, Tijana T, Vojko V, z ++, Grše, Bore Balboa in drugi.

Festivalske vstopnice so že v prodaji, in sicer znašajo 46 evrov. Poleg njih ponujajo tudi dnevne vstopnice po ceni 22 evrov in VIP Gold po 99 evrov. Celotno ponudbo vstopnic in prenočišč najdete v rubriki Vstopnice na uradni spletni strani festivala. Vse do sedaj kupljene vstopnice, prenočišča in prevoz za Sea Star na uradnih prodajnih mestih veljajo tudi za izdajo 2022.

Kalush Orchestra

Spomnimo. Ukrajinska zasedba Kalush Orchestra je z nedavno zmago v finalu Evrovizije osvojila svet s pesmijo Stefania, ki jo je Oleh Psiuk, raper in frontman skupine, posvetil svoji mami. Gre za ogromen triumf skupine in pesmi, ki je v preteklih mesecih v ljubezni do domovine dobila nov, širši pomen. Kalush so bili ustanovljeni leta 2019 kot hip hop trio, a so se s širitvijo števila članov hitro preimenovali v Kalush Orchestra. V mešanici rapa s tradicionalnimi ukrajinskimi melodijami, je bila skupina doslej neverjetno ustvarjalna in aktivna, izdala je dva albuma in kar 26 singlov!

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button