FESTIVALI

Nad Slovensko popevko 2007 so se zgrnile Golavškove naravne sile

Na 45. Slovenski popevki leta 2007, ki sta jo s popevko Mandolina, ki je leta 1962 zmagala na 1. Slovenski popevki, slovesno otvorila Beti Jurkovič in Stane Mancini, je strokovna komisija izmed 14-ih skladb za najboljšo skladbo v celoti razglasila pesem Naravne sile v izvedbi Damjane Golavšek.

Damjana Golavšek je z naravnimi silami slavila na popevki 2007.Foto: Alesh Maatko
Eva Černe je prepričala ljudstvo.Foto: Alesh Maatko

Slovenska popevka 2007, ki sta jo vodila Bernarda Žarn in Janez Škof, se je po dolgih letih vrnila v Gallusovo dvorano Cankarjevega doma, kjer je 9. septembra 2007 zasijala v polnem sijaju. Strokovnjaki in ljudstvo so izbrali dve najlepši. Avtor zmagovalne popevke Naravne sile (Damjana Golavšek) je postal Karel Novak – Čarli, besedilo je delo Damjane Kenda Hussu, aranžma pa Janez Gregorc. Gledalci pa so za najboljšo skladbo izbrali pesem Pomlad v mestu v izvedbi Eve Černe.

Beti Jurkovič in Stane Mancini na Slovenski popevki 2007.Foto: Alesh Maatko

Elda Viler je zapela Zlati prah imaš v očeh.Foto: Alesh Maatko

Petčlanska strokovna komisija je podelila še štiri nagrade. Nagrado za najboljši aranžma je prejel Janez Gregorc za zmagovalno skladbo Naravne sile, nagrado za najboljše besedilo Damjana Kenda Hussu za skladbo Ne računaj name, ki jo je izvedla Ylenia. Nagrado za najboljšega izvajalca si je pripela Alenka Godec s skladbo Boljša kot prej, nagrado za najboljšega debitanta pa Iva Stanič s skladbo Kako živiš.

Gledalci in poslušalci so lahko ob glasovanju prisluhnili tudi nekaterim preteklim zmagovalkam festivala, ki so jih v novi preobleki Lojzeta Krajnčana izvedli prvotni izvajalci. Odlomke iz znanih popevk so tako prepevali Nino Robič, ki je zapel Zemlja pleše, Ivanka Krašovec Nocoj tako je tih večer, Braco Koren Ptica vrh Triglava, Alenka Pinterič Lutke, Rafko Irgolič Sivi zidovi starega mesta, Lidija Kodrič Neizpeta melodija, Alfi Nipič Rad bi ti dejal, Lado Leskovar Malokdaj se srečava, Elda Viler Zlati prah imaš v očeh, za konec pa smo slišali še popevko Pesem za dinar v izvedbi zasedbe Pepel in kri.

Alfi NipičFoto: Alesh Maatko
Alenka PinteričFoto: Alesh Maatko
Lado LeskovarFoto: Alesh Maatko
Ivanka Krašovec in Nino RobičFoto: Alesh Maatko
Pepel in kri je zapela legendarno skladbo Pesem za dinar.Foto: Alesh Maatko
Nekdanji legendarni pevci, ki so navduševali na Slovenski popevki.Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button