ZABAVNO & DRUŽABNO

Čustveno slovo Mamme Mie!

“Vseh dobrih stvari je enkrat konec – tudi najboljših!” Tako je producent Jurij Franko komentiral zadnjo uprizoritev najuspešnejšega muzikala v Sloveniji vseh časov – Mamma Mia! Ta nepozabni muzikal, poln optimizma in čudovite energije, je pustil neizbrisen pečat v domačem kulturnem prostoru in Slovenijo postavil na mednarodni zemljevid muzikalov.

Predstava presežnikov, ki ji v žanru velikih muzikalov v Sloveniji ni para, in produkcija, ki je postavila nove mejnike, ki bodo zelo težko – morda celo nikdar preseženi.

Že samo del številk o povsem razprodanih uprizoritvah pove vse: 23 x ljubljanske Križanke, 10 x Hala Tivoli, 7 x Dvorana Tabor (Maribor), 2 x SNG Maribor, 5 x Dvorana Golovec (Celje), 4 x Avditorij Portorož, 3 x Dvorana Marof (Novo mesto), 3 x Športna dvorana Nova Gorica, 2 x Rdeča Dvorana (Velenje) in še bi lahko naštevali … Skupaj čez 150.000 več kot prezadovoljnih obiskovalcev.

Vsi sodelujoči so izjemno hvaležni za neverjeten odziv in naklonjenost obiskovalcev. Mnogi od njih so nas obiskali tudi večkrat. Rekord še vedno drži gospa (ostati želi neimenovana), ki si je predstavo ogledala neverjetnih 12-krat. Entuziazem, ki so ga lahko delili z obiskovalci, so skupno poimenovali kar “Mamma Mia terapija!”, saj je predstava prinašala radost tako v lepih kot tudi v težjih trenutkih.

Zadnja uprizoritev Mamme Mie! na odru ljubljanskih Križank Foto: Jure Stušek

Zadnja uprizoritev Mamme Mie! se je v velikem slogu poslovila od slovenskih odrov tam, kjer se je tudi začela. V čarobnih Križankah v Ljubljani. Predstava je bila seveda povsem razprodana. Še zadnjič!

Vendar se z zaključkom Mamme Mie! zgodba ne konča. Naj spomnimo, da je kreativna ekipa po Mammi Mii! ustvarila tudi kultni muzikal Briljantina in izjemno zabaven novi muzikal Nune v akciji!, ki polnita dvorane po Sloveniji in smelo stopata po stopinjah Mamme Mie!. Simona Vodopivec, Alenka Godec in Damjana Golavšek, ki so v Mammi Mii! zažarele in vlile novega upanja in energije tako ženskam kot moškim pred in po Abrahamu, pa bodo svojo skupno pot nadaljevale s koncerti širom naše dežele in tako obujale spomin na razvpite in radožive Dinamitke.

Muzikal si je ogledalo več kot 150.000 obiskovalcev. Foto: Jure Stušek
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button