FESTIVALI

MMS 2018: Manca Špik je na velikem odru slavila pred enajstimi leti

14. julija se bo v Portorožu odvil tradicionalni festival Melodije morja in sonca 2018, ki bo tudi tokrat potekal v portoroškem Avditoriju, kjer se bo predstavilo štirinajst izvajalcev. Vse izvajalce, tako kot vsako leto, tudi tokrat predstavljamo na Evrovizija.com. Pod številko osem se bo predstavila Manca Špik, ki je na MMS že slavila leta 2007.

Manca Špik je izžrebala številko osem.Foto: Alesh Maatko

V preteklih trinajstih letih, odkar je Manca Špik prvič samostojno nastopila na slovenski glasbeni sceni, je gorenjska pevka sodelovala na mnogih festivalih – Slovenska popevka, Melodije morja in sonca ter trikrat tudi na EMI. Na njeni glasbeni poti se je nabralo mnogo uspešnic, v prvem obdobju njenega ustvarjanja, predvsem festivalskih. Priljubljena glasbenica je na festivalih vedno poskrbela z odličnim petjem in dobrimi prezentacijami nastopov, njene pesmi pa so poslušalci lepo sprejeli.

Leta 2016 je na odru MMS nastopila s Kvatropirci.Foto: Alesh Maatko

Leta 2016 je komaj tri mesece po porodu hčerke, znova nastopila na Melodijah morja in sonca, tokrat v duetu s Kvatropirci (Pesem), kjer je dosegla tretje mesto ter s strani njene založbe prejela nagrado občinstva. Decembra 2016 je s pevcem argentinskega porekla, Isaacom Palmo posnela nov duet Oba, ki je postal internetna uspešnica, saj je v manj kot pol leta dosegel kar štiri milijone ogledov samo na Youtube kanalu in postal najbolj uspešna skladba slovenskega izvajalca v slovenskem jeziku vseh časov na Youtube.

Manca Špik je na odru MMS že slavila, in sicer leta 2007.Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X