FESTIVALI

MMS 2018: Številka srca združila Ireno Vrčkovnik in zasedbo Mjav

14. julija se bo v Portorožu odvil tradicionalni festival Melodije morja in sonca 2018, ki bo tudi tokrat potekal v portoroškem Avditoriju, kjer se bo predstavilo štirinajst izvajalcev. Vse izvajalce, tako kot vsako leto, tudi tokrat predstavljamo na Evrovizija.com. Pod številko deset se bodo predstavile članice zasedbe Mjav z Ireno Vrčkovnik.

Zasedba Mjav z Ireno Vrčkovnik.Foto: Alesh Maatko

Irena Vrčkovnik je z glasbo povezano že od osnovne šole, kjer je končala nižjo glasbeno šolo za harmoniko in klavir, slednjega je nadaljevala na srednji Pedagoški šoli Celje ter kasneje na Pedagoški fakulteti v Mariboru, smer Glasbena pedagogika.Vseskozi je pela pri različnih ansamblih, leta 1991, pa se je podala na samostojno glasbeno pot in izdala svoj glasbeni prvenec.V svoji zbirki ima danes sedem plošč, na katerih je mnogo duetov in sodelovanj s priznanimi glasbeniki (O. Pestner, S. Ivančić, I. Hudnik, D. Golavšek, Hiša, …idr.) V vseh teh letih se je udeležila tako rekoč vseh glasbenih festivalov in bila večkrat nagrajena. Zadnja leta piše besedila in glasbo sama, saj se le tako lahko zares izrazi, kot si želi, piše pa tudi za druge izvajalce. Najbolj pa jo osrečuje delo z mladimi talenti, ki jim predaja svoje znanje ter izkušnje.

Mjav so ženska pop skupina, osnovana na podlagi večglasnega petja, ob spremljavi klavirja ali celotnega benda. Delujejo že peto leto. Maša Uranjek, Jasmina Šmarčan in Ani Frece ustvarjajo lastno glasbo. Melodije in besedila v večini napišejo same. Želijo namreč, da imajo pesmi poseben pomen in da v ljudeh vzbudijo čustva. Njihovi začetki segajo od a capella skupine, preko izvajanja akustične vokalno-instrumentalne glasbe, do vokalistk z bendom. Uspehi: uvrstitev v polfinale šova Slovenija ima talent 2014, sodelovanje članice Ani Frece v showu Znan obraz ima svoj glas 2017, posnetih in javnosti predstavljenih sedem avtorskih skladb, nagrada strokovne žirije na festivalu Sredi zvezd, ne nazadnje pa so sprejete še na Slovensko popevko 2018, in sicer s svojo avtorsko skladbo Tak moment.

Irena Vrčkovnik je na odru MMS že nastopila.Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X