ZABAVNO & DRUŽABNO

Vse Irenine skladbe so ob 30. obletnici zvenele večno

Skozi 110 let Šoštanja z Ireno Vrčkovnik

V nedeljo, 31. oktobra 2021, je v Šoštanju potekala prireditev ob 110. obletnici mesta Šoštanj. Občina Šoštanj, KS Šoštanj, Zavod za kulturo Šoštanj so k sodelovanju povabili Kulturno-umetniško društvo Ravne, ki so za osrednjo gostjo prireditve izbrali tokrat domačinko Ireno Vrčkovnik. Vse se je povezalo v pravi čas, prostor in ljudi, saj je Irena praznovala 30 let samostojne glasbene poti in pripravila svoj prvi samostojni koncert v domačem kraju s skupino Happy band.

Irena Vrčkovnik
Irena Vrčkovnik je znova navdušila. Foto: Rok Bačovnik

Vrčkovnikova je skupaj s svojo spremljevalno skupino Happy band pripravila dveurni program, ki se je začel pomenljivo z besedami »Med nebom in menoj bo prostor vedno tvoj«

Brez gostov tudi tokrat ni šlo

Gosti prireditve so bili Moški pevski zbor KUD Ravne, Lara Krneža, Denis Trap in Ivan Hudnik. Lara in Denis sta Irenina učenca, zato je Lara zapela tudi skupaj s svojo vzornico pesem Il tempo passato, z Ivanom Hudnik pa je Irena zapela vsem poznano Imejmo se radi. Denis je spomnil na poletje s skladbo Melodija morja.

Špela Sovič in Marko Potočnik
Program sta povezovala Špela Sovič in Marko Potočnik. Foto: Rok Bačovnik

Irena nas je ta glasbeni večer popeljala vse od prve (takrat še) kasete Polepšaj mi ta dan do uspešnic zadnjega obdobja. Tako smo lahko slišali legendarno skladbo Santa Marija v novi preobleki, pa festivalske Naj mesec ugasne, Zaljubljena v Portorož, Če ne bi vedela, Številka srca, do uspešnic, kot so Vsak moški moj, Povabi me, pa tudi Kingstonovo priredbo Non stop, znamenito Ljubi, ljubi, ljubi ter seveda eno njenih najnovejših Tu in zdaj.

Prireditev je potekala pod okriljem KUD-a Ravne pri Šoštanju, ki so že drugo leto zapored organizirali prireditev v Šoštanju. Program sta povezovala Špela Sovič in Marko Potočnik, ki sta nas z zgodami o Šoštanju spomnila na minule čase. Vse prisotne obiskovalce sta pozdravila župan Občine Šoštanj Darko Menih in predsednica KS Šoštanj Urša Kurnik. Kot se je spominjala Urša, ni bilo hiše v Florjanu, kjer ne bi imeli kasete Irene Vrčkovnik.

Irena Vrčkovnik
Irena Vrčkovnik se je sprehodila skozi največje uspešnice. Foto: Rok Bačovnik

Vse skladbe so zvenele večno

Tudi po 30-ih letih samostojne glasbene poti je Irena dokazala, da sodi v vrh slovenskih pevk. Posebej za to prireditev je zapela nekaj svojih starejših komadov, ki jih ni pela že desetletje, spet druge so s skupino Happy band priredili v modernejšo različico. Vse skladbe so zvenele večno!

Irena Vrčkovnik
Irena Vrčkovnik Foto: Rok Bačovnik
Irena Vrčkovnik
Irena Vrčkovnik Foto: Rok Bačovnik
Irena Vrčkovnik
Irena Vrčkovnik Foto: Rok Bačovnik
Irena Vrčkovnik
Irena Vrčkovnik Foto: Rok Bačovnik
Irena Vrčkovnik in Marko Potočnik
Irena Vrčkovnik in Marko Potočnik Foto: Rok Bačovnik

Pisalo se je leto 1991 – leto, ko se je osamosvojila Slovenija, in leto, ko je svojo samostojno kariero začela pevka Irena Vrčkovnik. Njen prvi samostojni koncert v domačem Šoštanju se je odvil ravno na dan slovenske reformacije, na dan, ko se je mnogo stoletij prej prvič brala slovenska beseda, in prav na ta dan smo lahko uživali v njenih uspešnicah minulih 30 let.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X