FESTIVALI

MMS 2018: Na festivalskem odru tudi primorski rockerji

14. julija se bo v Portorožu odvil tradicionalni festival Melodije morja in sonca 2018, ki bo tudi tokrat potekal v portoroškem Avditoriju, kjer se bo predstavilo štirinajst izvajalcev. Vse izvajalce, tako kot vsako leto, tudi tokrat predstavljamo na Evrovizija.com. Pod zaporedno številko sedem se bodo predstavili rockerji Laurylin & Jan Bogatič.

Na odru MMS 2018 bo tudi Laurylin & Jan Bogatič.Foto: Alesh Maatko

Jan Bogatič prepeva že od malih nog, ko je bil veliki oboževalec
Michaela Jacksona. V glasbeni šoli se je učil violino, petja pa se je
resneje lotil s srednješolskimi najstniškimi bendi. Poje v glasbeni
zasedbi The Muffin Men, sodeloval pa je tudi z Istranbul, Toxine, 3 Big
Band Orchestra in Laurylin.

Laurylin je primorska rock zasedba, ki jo sestavljajo Amanda in Linda Vidic na violini ter Apolonia Vidic na violončelu in Lana Mršnik na bobnih. Poleg avtorskih skladb izvajajo tudi rock uspešnice. Redno sodelujejo s pevcem Janom Bogatičem, s katerim so izdali singel in videospot za pesem Drop of Deliverance. Neprestano eksperimentirajo v iskanju zvoka, ki bi povezal klasiko in rock. Tokrat so se odločili, da glasbi dodajo še druge instrumente ter k sodelovanju povabile kitarista Sama Turka, klaviaturista Andreja Marinčiča in bobnarja Miho Friedricha.

Zametki zasedbe Laurylin segajo v leto 2008, ko so se Linda in Amanda Vidic na violinah ter Apolonia in Rebeka Vidic na violončelih odločile, da sežejo onkraj meja klasične glasbe, poiščejo bobnarja in pod imenom Villinius pričnejo z igranjem rock uspešnic. Skupina je delovala do leta 2011. Jedro zasedbe Villinius se je nato leta 2016 z Ino Lorbek na violi pretvorilo v zasedbo Laurylin. Januarja 2016 so v sodelovanju z bobnarjem Borutom Praperjem, pevcem Janom Bogatičem in producentom Janom Baruco posneli avtorsko zgoščenko Eau de Toluen, ki so jo aprila premierno predstavili v Figa Rock Baru. Novembra 2016 jih je zapustila violistka in nadaljevale so kot trio. Sodelovale so z bobnarji Rokom Sozcka Mandacem, Mitjo Stropnikom, Gajem Bostičem, Galom Furlanom in Tadejem Boštjančičem, trenutno delujejo z Lano Mršnik. Nastopajo tako doma kot v tujini tako z avtorskim repertoarjem, kot z rock priredbami. Septembra 2017 je izšel njihov videospot za skladbo Drop of Deliverance, ki jo je odpel pevec Jan Bogatič.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button