FESTIVALI

MMS 2015: Veliki zmagovalec 35. Melodij morja in sonca je … Easy

Za nami so še ene poletne melodije, na katerih je prepričljivo slavil Iztok Novak – Easy, in sicer za skladbo Nekaj med nama. Glasbenik Easy si je poleg tega prislužil še nagrado strokovne žirije za najboljšo izvedbo, zmagovalna skladba pa je prejela tudi nagrado za najboljše besedilo.

Za naklonjenost občinstva, strokovne komisije in predstavnikov radijskih postaj se je letos potegovalo 14 glasbenikov. Ob koncu izbora, ki sta ga uspešno povezovala stara znanca festivala – Lorella Flego in Mario Galunič – pa se je najbolj veselil primorski pevec Easy, ki je s skladbo Nekaj med nama postal veliki zmagovalec večera. Easy, ki je na MMS visoko posegel že lani, je tokrat znova navdušil. Komisija je izkušenega glasbenika nagradila za najboljšo izvedbo na festivalu, neopaženo pa ni ostalo niti sporočilo njegove balade. Angelo Misteriozo, za katerim se je skrival Drago Mislej Mef, je za stihe v pesmi Nekaj med nama namreč dobil priznanje za najboljše besedilo.

Easy je postal veliki zmagovalec poletnih melodij 2015 Foto: Alesh Maatko

Festivalsko vzdušje so popestrili tudi nekateri pretekli zmagovalci festivala (Anika Horvat, Tinkara Kovač, Slavko Ivančič, Ladi Mljač, Igor Mermolja), ki so svoje zimzelene pesmi zapeli še v družbi zelo mladih glasbenikov.

Strokovna komisija je dve nagradi namenila tudi za edino skladbo v italijanskem jeziku, Innamorarsi di te. Francesco Squarcia, ob Sabrini Hebiri sicer tudi izvajalec pesmi, je dobil priznanje za najboljšo glasbo, Aleksander Valenčič pa je po mnenju strokovnjakov za isto skladbo prispeval najboljši aranžma večera. Nagrade Danila Kocjančiča za najboljšega debitanta se je razveselila Ina Shai. Kakor koli že, na festivalu se je sicer predstavilo 14 izvajalcev, in sicer:

 1. Bilbi: Limonada
 2. Ina Shai: Iščem sonce
 3. Skupina Mozaik: Prvi poljub
 4. Klepač in Gustinčič KinG: Malo za hec, malo zares
 5. Šturle: Hit poletja
 6. Tulio Furlanič: Bloody Marry
 7. Polona Furlan: Ostani še malo
 8. Žiga Rustja: Ne sodim sem
 9. Katrinas: Do neba
 10. Easy: Nekaj med nama
 11. Francesco Squarcia & Sabrina Hebiri: Innamorarsi di te
 12. Monika Pučelj: V dobrem in slabem
 13. Eva Boto & Gašper Rifelj: Ljubezen dela čudeže
 14. Alja Krušič: Najin ples
Avditorij Portorož je bil znova poln. Foto: Alesh Maatko

In ko smo že ravno pri novih poletnih skladbah. Mnogi obiskovalci kot tudi uporabniki družbenih omrežij so v pesmih pogrešali sredozemski pridih, tiste lepe melodije, po katerih je festival znan. Slavko Ivančič je že pred festivalom dejal, da je bil nabor skladb odraz trenutnega stanja na slovenski glasbeni sceni, izbrani izvajalci pa so bili kombinacija mladosti, neobremenjenosti in izkušenj. In svoje odlične voditeljske izkušnje sta, kot smo zapisali, znova pokazala Mario in Lorrela, ki sta dokazala, da je za dober festival potreben tudi sproščen in uigran voditeljski par. Kot naj bi bile uigrane poletne melodije, ki so lani z živim spremljevalnim bendom naredile velik korak naprej. Pravzaprav je to tako rekoč – poleg Slovenske popevke, ki je letos ne bo – edini festival, kjer se celotna zgodba odvija izključno v živo. To pa dandanes zelo veliko šteje. Naj (za)živijo melodije morja in sonca!

Glasovanje je bilo tudi tokrat razdeljeno na štiri enakovredne dele Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button