ZABAVNO & DRUŽABNO

Aleksander Novak iskreno spregovoril o svoji ljubezni do Sabine

Tu je ljubezenska skladba Zdaj, ko že veš

Za Aleksandra Novaka bi lahko rekli, da je kantavtor ljubezni, saj so njegova besedila z njo še kako prepojena. Od rojstva slaboviden vsekakor drugače dojema svet okoli sebe, pri čemer pa mu po njegovih besedah ravno ljubezen daje glavno moč. Ljubezen do izbranke, svojih otrok, morja in življenja samega.

MMS in Popevka

Njegova diskografija vključuje številne avtorske skladbe, med katerimi vsekakor najbolj izstopajo ‘Mesto Rož’ (nagrada Danila Kocjančiča, MMS 2017), ‘Dotik stare Ljubljane’ (Slovenska popevka, 2017) ‘Kraljica vseh kraljic’, ‘Trenutek je vroč’ in lanskoletna ‘Ko se ljubiva’.

Aleksander Novak
Aleksander Novak Foto: Osebni album

Izdal je tudi dva albuma – Želel, Želel (2012) in Do dna (2015).

Skladbe je od nekdaj najlažje pisal na obali, saj tam čuti posebno energijo, ki ga inspirira. “Včasih sem na obali le igral in pisal, na koncu pa tam našel tudi svojo ljubezen in dom,” spregovori glasbenik.

Tudi nova skladba ‘Zdaj, ko že veš’ je bila spisana med igranjem na obali, v njej pa primorski kantavtor spregovori o močnih čustvih do svoje srčne izbranke in iskanju topline ter zavetja. “Moški se radi izogibajo pogovoru o svojih čustvih, saj jih je strah, da bi pred žensko izpadli šibki,” ob tem razloži Aleksander.

Aleksander Novak
Aleksander Novak na odru Popevke. Foto: Alesh Maatko

Osebn izpoved

V ‘Zdaj, ko že veš’ se tako tokrat do konca izpove svoji partnerki in jo, kot pravi sam, v vsej svoji ponižnosti hudomušno nagovarja k spoznanju, da je on tisti, ki ga v življenju potrebuje. “Jaz sem odvisen od njene bližine, a ji hkrati dajem vse, o čemer je vedno sanjala na čustveni ravni – pesmi, zvestobo in sanje. V pesmi zapojem ‘Pod golim nebom zgradil ti ta grad’ , s čimer želim povedati, da sva lahko skupaj srečna tudi, če imava le drug drugega. Ljubezen je namreč danes preveč povezana z materializmom … a denar ne more kupiti sreče. Tudi sam sem se že soočil z izkušnjo, da sem imel premalo za dat ženski – premalo denarja, slaboviden in brez izpita za avto. Človek se lahko počuti zelo majhnega v takšnih zvezah,” še doda.

Tako glasbo kot besedilo je delo Aleksandra Novaka, aranžma in produkcija pa Alexa Volaska, s katerim sodelujeta že vrsto let. Kot smo izvedeli, je ravno Alex zaslužen, da skladba ni ostala zgolj ulična, saj je v njej prepoznal potencial in iskrenost Aleksandrovih besed. “Presrečen sem bil, da lahko še kak moški razume moje sporočilo.”

Aleksander Novak
Primorski glasbenik je izdal že dva albuma. Foto: Jaka Ivančič
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
3
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button