FESTIVALI

Petar Grašo absolutni zmagovalec 55. Splitskega festivala 2015

Glavna nagrada že 55. Splitskega festivala je pristala v rokah Petra Graše. Absolutni zmagovalec je s svojo novo skladbo Moje Zlato prepričal tako publiko kot strokovno žirijo, z osvojitvijo vseh možnih nagrad pa je le še potrdil svoj udarni povratek na sam vrh hrvaške glasbene scene.

Po lanski zmagi na festivalu s skladbo Uvik Isti, ki je bila hkrati tudi proglašena za najbolj poslušano lanskoletno festivalno skladbo, je priljubljeni hrvaški pevec tokrat stavil na Moje Zlato in zlato tudi dobil. Poleg enoglasne potrditve s strani publike in strokovne žirije in s tem osvojitve Grand prix splitske festivala za skladbo Moje Zlato je Grašo prejel tudi nagrado medijev ter postal edini izvajalec, ki je poleg zmage osvojil še tretje mesto po mnenju strokovne žirije – za besedilo Danijeline skladbe Jednu za ljubav.

Letošnji poletno vroč splitski festival je postregel z 22 vrhunskimi izvedbami ter prepričljivo okronal Petra Grašo – ki je med drugim v nedeljo nastopil kot zadnji zaporedni izvajalec. Drugo mesto je po mnenju publike pripadlo Mladenu Grdoviću s skladbo Nek se čuje pisma s Jadrana. Tretje mesto pa je po mnenju publike zaseda klapa Rišpet – parlando Frane Perišin s skladbo Kad se svome domu vratim.

Strokovna žirija si je bila s publiko enotna glede zmagovalca, medtem ko je drugo mesto dodelila Tediju Spalatu, Tomislavu Braliću in klapi Intrade za skladbo Sve dok bura dere«, tretje mesto pa si je po mnenju strokovne žirije pripela Danijela s skladbo Jednu za ljubav. Danijela je obenem prejela tudi nagrado za najboljši styling.

Očitno je to poletje v znamenju Petra Graše! Od novih verzov in melodij, provokativno-romantičnih videospotov, do absolutnih zmag. Pesem Moje Zlato, ustvarjena s pomočjo Tončija in Vjekoslave Huljić, je poleg nove zmage že nekaj tednov na prvem mestu hrvaške top liste HRTop40, medtem ko njen videospot še vedno buri občinstvo. Priljubljeni pevec je v polnem zagonu, da svojim starim nespornim uspehom doda spet nove.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button