FESTIVALI

Kdo je Easy, ki je slavil na letošnjih melodijah morja in sonca?

Če ste gledali lanske Melodije morja in sonca, se boste gotovo spomnili nežnega glasu, božajočega klavirja in pesmi Kar tako, ob kateri so se mnogim zatresle brade in orosile oči.

Easy je letos predstavil pesem Nekaj med nama.Foto: Alesh Maatko

Easy je kantavtor, ki ga je slovenska obala v devetdesetih spoznala kot
klaviaturista priljubljene zasedbe Night Jump. Njegova
ustvarjalnost pa ga je nato vodila do samostojne glasbene poti.

Odpel jo je Iztok Novak – Easy, glasbenik, radijec in ljubiteljski igralec, ki je leta 1995 izdal svoj doslej edini album, z naslovom Galeb. In če tudi je minilo že toliko let se zdi, da je njegov čas šele prišel. Strokovna žirija festivala Melodije morja in sonca ga je lani nagradila za najboljšo izvedbo, v skupnem seštevku pa je osvojil tretje mesto.

Iztok Novak – Easy in Rudi Bučar na velikem odru MMS 2015.Foto: Alesh Maatko
Iztok Novak – EasyFoto: Alesh Maatko

Na letošnjem festivalu Melodije morja in sonca se je vrnil z melodijo Nekaj med nama – skladbo, ki poje o nasprotjih med Njim in Njo. In travno ta melodija je postala velika zmagovalka 35. festivala Melodije morja in sonca.

Tako v studiu kot na velikem odru letošnjih Melodij morja in sonca se je Easyju pridružil njegov prijatelj Rudi Bučar, s katerim velikokrat, sicer bolj zasebno, Easy rad igra in zraven še zapoje. To da bo Easy nastopil z Rudijem Bučarjem kot spremljevalnim vokalistom in kitaristom, je bilo že dolgo znano, ampak oba nista želela informacije o tem obešati na velik zvon. V studiu Hendrix Radio Koper je klavir, kitaro in glasova posnel in sproduciral Jan Baruca.

V dneh pred letošnjem poletnim festivalom Melodije morja in sinca pa je v Piranu v tamkajšnji Vili Veneziana (op.p. Benečanka), pod snemalno in režijsko taktirko Petra Kleve (op. P. Kleva films) Easy posnel videospot, v katerem je tudi tokrat, tako kot v videu Kar tako, vlogo Nje odigrala 20-letna Koprčanka, študentka krajinske arhitekture, čudovita Dorotea Volk.

Easy je letos prepričljivo slavil na MMS 2015.Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button