EMA

Martina Majerle nase opozarja z moderno žensko balado Alive

Prekaljena glasbenica Martina Majerle se na radijske frekvence vrača z novo skladbo, Alive, ki jo je premierno je predstavila na Emi 2015. Skladba je delo hrvaškega avtorja Andreja Babića, ki je ustvaril že številne zabavne in tudi evrovizijske uspešnice.

Martini Majerle je Evrovizija zelo blizu.Foto: Stane Sršen

Kot pove Martina, so pripravili moderno, žensko elektropop balado z rock elementi. “Moja najnovejša skladba Alive sicer ni del moje osebne ljubezenske zgodbe, pa vendar mislim, da se bo v njej prepoznala vsaka ženska, tako kot sem se v njej našla sama. Vsaka ženska je bila zagotovo v situaciji, ko ji je bilo težko zaradi ljubezni, ki ji ni bila nikoli vrnjena, ali pa zaradi razmerja, ki ga ni pozabila in bi se še kdaj naslonila na ramo moškega, ki ga je izgubila. Ta skladba nosi popolnoma podobno sporočilo. Osebno me je, bolj kot besedilo samo, prevzela ta čista melodija, zaradi katere je bilo snemanje skladbe še poseben užitek, čeprav je pesem težka in zahtevna. Če vam bo pesem všeč vsaj pol toliko, kot je meni, bo moj cilj dosežen, saj je sestavljena in odpeta z veliko mero ljubezni,” nam je povedala Martina Majerle, ki je svojo glasbeno pot začela leta 1997, ko je sodelovala z glasbeno skupino Putokazi, ki je ustvarjala etno, elektronsko, filmsko in pop glasbo …

Martina Majerle na Emi 2015Foto: Alesh Maatko
Bila je del ekipe Eve Boto.Foto: Alesh Maatko

Svoje glasbene izkušnje je Martina Majerle nabirala tudi kot spremljevalna vokalistka vseh večjih glasbenih zvezd na območju bivše Jugoslavije, med drugim Tereze Kesovije, Zdravka Čolića, Severine, Tonyja Cetinskega, Doris Dragović, Massima Savića, Oliverja Dragojevića, Sergeja Ćetkovića, Nine Badrić, Novih Fosilov in mnogih drugih znanih izvajalcev. Ne nazadnje pa je na tekmovanjih za Pesem Evrovizije stala kar sedemkrat, kar je svojevrsten rekord za izkušeno glasbenico, o kateri bomo zagotovo še veliko slišali.

Z zasedbo Quartissimo nas je zastopala na Evrosongu.Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button